Pozorište na Terazijama: Sezonu otvara mjuzikl “Brodvejske vragolije”

0
120
Pozorište na Terazijama: Sezonu otvara mjuzikl "Brodvejske vragolije"

Jubilarnu, 70. sezonu u Pozorištu na Terazijama otvoriće premijera mjuzikla.

“Brodvejske vragolije” (The Drowsy Chaperone) su mjuzikl o mjuziklu. Pretpremijera je 4. oktobra, a naredne večeri premijera. Priča je bazirana na osnovu početaka muzičkog teatra na Brodveju. Muzika i stihovi su Lise Lambert i Grega Morissona, a libreto su napisali Bob Martin i Don MekKelar. za prevod i prepev songova bio je zadužen Slobodan Obradović. Nebojša Bradić je režirao predstavu i ovo je njegova prva saradnja sa Pozorištem na Terazijama. U mjuziklu igraju: Svetislav Bule Goncić; Ivana Popović Ilijin; Slaven Došlo; Jelena Jovičić; Miloš Đorđević; Valentina Pavličić; Miroljub Turajlija; Duško Radović; Mitra Mladenović; Žarko Stepanov; Danijel Korša… Učestvuje i balet, hor i orkestar. Dirigent je Vesna Šouc; koreograf Milica Cerović; scenograf Miodrag Tabački, a kostimograf Marina Medenica.

Mjuzikl “Ko se boji Isidore Dankan” u Pozorištu na Terazijama

– Tokom sedam decenija rada, u Pozorištu na Terazijama su izvođene komedije, muzičke predstave, operete i naravno mjuzikli koji su poslenjih decenija postali osnova repertoara. U međuvremenu, na sceni ovog jedinstvenog teatra u ovom delu Evrope, rođena je kovanica “domaći mjuzikl”, koja je kod publike i stručne javnosti dobila punu potvrdu i opravdanje. Okosnicu repertoara naravno i dalje čine licencni brodvejski i naslovi koji se izvode na West Endu, počev od najdugovečnije predstave u zemlji “Neki to vole vruće”, preko kultnog “Čikaga” do mega naslova “Fantom iz Opere”. Stoga je bilo prirodno da se posle niza žanrovski različitih predstava na repertoaru pozorišta nađe mjuzikl o mjuziklu, što u osnovi jeste naslov “Brodvejske vragolije”, koji se u orginalu zove the Drowsy Chaperone – kaže Željko Jovanović, umetnički direktor Pozorišta na Terazijama.

Pozorište na Terazijama: Premijerom mjuzikla “Inside out” započela nova sezona

Glavni junak ove komedije sa elementima vodvilja jeste Čovek, ljubitelj mjuzikla, vrsni poznavalac i nadasve zaljubljenik u mjuzikl. On slušajući “omijenu ploču” na scenu izvodi ansambl (apokrifne) predstave posvećene velikoj zvezdi mjuzikla koja je zbog ljubavi spremna da zauvek napusti scenu.
– Ovu predstavu, koja je po svojoj strukturi i vrsti humora najbliža našim predstavama “Neki to vole vruće” i “Producenti”, izvode članovi svih sektora našeg pozorišta (drama, balet, orkestar i hor), stalni i nove saradnici uz punu podršku sektora tehnike – navodi Jovanović.

“Brodvejske vragolije” posle premijere imaće u oktobru izvođenje i 8. i 17.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde