17. Belgrade Beer Fest: Povratak na muzičku scenu grupe “Negativ”

0
171

Na beogradskom Ušću održaće se od 14. do 18. avgusta 17. Belgrade Beer Fest. Najposećeniji pivsko-muzički festival u jugoistočnoj Evropi okupiće i ovog leta brojna poznata muzička imena.

17. Belgrade Beer Fest: Povratak na muzičku scenu grupe "Negativ"
Negativ”, Foto: Promo

“Negativ”, “Brkovi”, Nikola Vranjković, “Elemental”, “Zoster”… samo su neki od preko 100 izvođača iz zemlje, regiona i sveta koji će nastupiti na četiri bine na ovogodišnjem Belgrade Beer Festu.
Povratak na muzičku scenu posle petogodišnje pauze imaće grupa “Negativ”. I to – na velika vrata. Na Beer Festu nastupiće treći put, a poslednji put su na Main stageu svirali pre osam godina. Ivana Peters važi za najbolji vokal na srpskoj muzičkoj sceni, a pesme “Negativa” su buntovne i nabijene energijom koja će u petak 16. avgusta zapaliti Ušće.

17. Belgrade Beer Fest: Magnifico na Ušću, Ida Prester promo lice festivala
brkovi
“Brkovi”, Foto: Live production/ Promo

– Dve decenije zvuči kao jedan ogroman period, ali meni deluje kao da smo juče bili u malom podrumu 1999. i svirali dok je trajala vazdušna opasnost. Možda smo mogli bolje, možda više ili drugačije, ali smo bili iskreni u tome što smo svirali. Jedan od omiljenih festivala je baš Beer Fest, koji okuplja ogromnu i vernu publiku. Ta energija će nam biti dodatni vetar u leđa da se ponovo srećemo sa našim fanovima češće i da podelimo sa njima neke nove pesme i stihove! – izjavila je Ivana Peters.

“Brkovi” već 15 godina svoju popularnost grade muzikom koju nazivaju “turbopunkfolkwellness i spa”. Od lokalnog benda su prerasli u jedan od najtraženijih sastava u regionu, jer je svaki njihov nastup drugačiji i beskompromisan. U svojim hitovima na duhovit način spajaju turbofolk sa rokom i hevi metalom. Za “Brkove” je BBF jedan od omiljenih festivala. Povratak na Ušće jedva čekaju.

Ivana Peters: “Reci” prva solo pesma u karijeri
zoster
“Zoster”, Foto: Promo

– Kada smo prošli put nastupali na Beer Festu organizator je kazao da je naš nastup bio jedan od najzapaženijih. Osim toga, oboren je i rekord u posećenosti festivala. Te večeri na Ušću nas je pratilo 126.000 ljudi. Nikada nećemo zaboraviti tu noć! Nadam se da će i ovog puta biti jednako veličanstveno. Daćemo sve od sebe. Jedva čekamo 16. avgust! – rekao je Shamso 69.

Poslednjeg dana festivala na glavnoj bini će nastupiti još jedan bend iz Hrvatske, koji beogradska publika izuzetno voli – “Elemental”. Najbolji “element” njihovog stvaralaštva je iskrenost i potreba da ukažu na to da svi mladi ljudi sa ovih prostora imaju iste probleme i da je potrebno da se povežu, poštuju i cene, što su od prvog dana postulati i Belgrade Beer Festa. Zato im je veoma važno da sa publikom imaju odličnu komunikaciju i prenesu pozitivne stavove koje zastupaju.

“Pozitivan primjerak”, duet Zdenke Kovačiček i Remi
Elemental
“Elemental”, Foto: Ivan Sejić

– Jedva čekamo povratak na Beer Fest u Beogradu! Svirali smo pre nekoliko godina i baš nam se urezalo u sećanje – ispred nas more ljudi, ogromna pozornica, sjajan razglas i puno pozitive! Takvi se nastupi ne zaboravljaju. Vidimo se uskoro ponovno, Beograde! – rekla je Mirela Priselac Remi.

I ove godine će se, pored Main stagea, koncerti uporedo odvijati i na Alternative stageu, gde će nastupiti takođe sjajni izvođači. U četvrtak 15. avgusta sa publikom će se družiti Nikola Vranjković, koji važi za muzičkog genijalca. On svojom muzikom prevazilazi granice prostora i vremena, a njegov aktuelni album “Veronautika” je po glasovima radijskih slušalaca proglašen za najbolji album 2017. Tačno u ponoć u subotu, 17. avgusta, na Alernative stageu će nastupiti mostarski rege bend “Zoster”. Svojom muzikom grupa prenosi poruke tolerancije, mira, progresivnosti i afirmacije, što najbolje iskazuju kroz rege i pop muziku. Stotine hiljada posetilaca će i ove godine okupirati Ušće i pet dana se provoditi na najboljim rock koncertima u regionu.

nikola vranjković foto nemanja đorđević
Nikola Vranjković, Foto: Nemanja Đorđević

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde