Posle osam godina koncert Đorđa Balaševića u Kragujevcu

0
78

Legendarni kantautor družiće se sa obožavaocima u srcu Šumadije.

Posle osam godina koncert Đorđa Balaševića u Kragujevcu

Posle osam godina pauze Đorđe Balašević održaće koncert u Kragujevcu. Nastup će biti u Sportskoj hali “Jezero” 15. novembra. Prethodni susret sa Kragujevčanima bio je na Đoletovom “Kalendaru mog detinjstva” uz klavirsku pratnju. Ovaj put će Panonski mornar u kragujevačkoj hali biti u društvu velikog pratećeg benda, poznatim i kao “Ujedinjeni mangupi”.

Đorđe Balašević objavio prelepu baladu “Mati”

– Oni koji su me zavoleli po muzičkoj liniji, znaju štošta o meni. Oni koji me do sad nisu zavoleli, i neće, bojim se… – rekao je jednom Đole.

Ulaznice su od 26. septembra u prodaji: parter 1.500; tribine 1.800 dinara; i VIP 2.500 dinara. Prodaja ide preko mreže i prodajnih mesta www.tickets.rs; a u Kragujevcu na biletarnici Dečjeg pozorišta; kao i u “Da Gama Travelu”; i “Music Store-u”.

Interliber: Obožavaoci u koloni čekali satima na Balaševićev potpis
Đorđe Balašević, Foto: Facebook/ Đotovi
Foto: Facebook/ Đotovi

Đole o sebi:

Prijatelji me uglavnom zovu Đole… Neprijatelji me ne zovu. Ali ne zovem ni ja njih. Pa ko duže izdrži…
Rođen sam 1953. godine (Bik) u Novom Sadu, u gradu kroz koji protiče Dunav. U Evropi formalno. Išao sam u gimnaziju, ali nisam maturirao. Studirao sam geografiju, ali nisam diplomirao. Sve u svemu nije baš sjajno, ali je ipak korisnije nego da sam u međuvremenu doktorirao marksizam, kao neki moji ambiciozniji vršnjaci. Vojnu obavezu sam regulisao, u celosti, nisam osuđivan, ni krivično gonjen, i nisam bio član Saveza komunista.
Nosilac sam najvećih društvenih priznanja, od kojih nemam ni najmanje lične koristi.
Ubrajaju me u prvih pet kantautora u našim zemljama, ali u našim zemljama ima taman toliko kantautora da, kako god okreneš, moraš biti među prvih, i jedinih pet.
Profesionalnih uspeha imao sam, hvala na pitanju, a jedan od tih, na samom domaku istorije, je i Poslednja jugoslovenska turneja u maju 1990. Poslednja jugoslovenska, ne moja…

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde