Posle serije i filma “Meso”, u februaru počinje snimanje drugog dela trilogije – “Kosti”

0
327

Serija “Meso” dobiće nastavak – “Kosti”. U februaru će isti tim započeti snimanje, a serija “Kosti” je u programskoj šemi RTS-a 2020. godine.

Posle serije i filma "Meso", u februaru počinje snimanje drugog dela trilogije - "Kosti"
Iz filma i serije “Meso”, Nikola Pejaković i Igor Đorđević, Foto: Promo

Generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević i Brankica Janković, direktorka produkcijske kuće “Bosonoga” iz Banjaluke potpisali su u Vrnjačkoj Banji na Festivalu filmskog scenarija ugovor o nastavku snimanja serije “Meso” scenariste Nikole Pejakovića i reditelja Saše Hajdukovića, pod nazivom “Kosti”.

42. Festival filmskog scenarija od 13. do 17. avgusta u Vrnjačkoj Banji
Posle serije i filma "Meso", u februaru počinje snimanje drugog dela trilogije - "Kosti"
Potpisivanje ugovora u Vrnjačkoj Banji, Brankica Janković i Dragan Bujošević, Foto: RTS

Pošto je kao serija zaintrigirala i privukla veliku pažnju gledalaca, autentična i snažna priča pretočena je u film. Zapravo, film “Meso” je sublimacija devet epizoda serije, i takođe je žestoka, savremena i hrabra drama. I sada osvaja festivale. Upravo je prikazan u Vrnjačkoj Banji, a narednih dana imaće svetsku premijeru u Montrealu. Na poznatom kanadskom festivalu uvršten je u takmičarski program. Inače Filmski festival u Montrealu održaće se od 23. avgsuta do 3. septembra.

Nikola Pejaković Kolja u Komabank dvorani: Koncertna promocija albuma „4 prsta“

Posle serije i filma "Meso", u februaru počinje snimanje drugog dela trilogije - "Kosti"– “Kosti su” novi izazov. Potpuno je nova priča, novi karakteri, novi zaplet… Banjaluka je jedino ono što spaja te dve, odnosno tri priče ili tri dela trilogije. Vrlo često mi se dešavalo da ljudi kažu da je “Meso” crno. Komentari su – dobra je serija, ali je previše crna. Bojim se da će “Kosti” biti još crnje! – kaže scenarista i jedan od glavnih glumaca Nikola Pejaković.

“Meso” je savremeni dramski materijal koji se dešava u Banjaluci u ovom vremenu. Priča koja prati odnos dva prijatelja iz mladosti, koji se sreću posle 30 godina u istom gradu i tu dolazi do sukoba. Mirko i Slavko glavni su likovi u seriji. Ova imena simbol su prošlih vremena. Prema Pejakovićevim rečima, zajednička tačka sa danima u kojima živimo je zabluda.

„Haljinica boje lila“ – kafanski hit reditelja rokera
Posle serije i filma "Meso", u februaru počinje snimanje drugog dela trilogije - "Kosti"
Igor Đorđević i Nikola Pejaković Kolja, Foto: Promo

– Zabluda i ideološka, i zabluda u odnosu. Ta naivnost “Mirko pazi metak – hvala Slavko”, naivnost tog odnosa je slična naivnosti glavnih glumaca u našoj seriji. Na neki način to je jedan mali ironični “nabac”, ili pogled, komentar prošlog vremena – istakao je Pejaković. On je još ranije najavio da posle “Mesa”, slede “Kosti”, a onda i “Koža, kao trilogija.
– To nisu direktno nastavci priče, ali sve tri govore o Banjaluci u ovom trenutku, sad, u ovom vremenu i našim životima, našoj propasti, sreći ili snalaženju! – objasnio je Nikola Pejaković.

Glavne uloge u filmu i seriji “Meso” tumače Igor Đorđević (Mirko) i Nikola Pejaković (Slavko). Pored njih zapažene role imali su i Branko Janković, Vuk Kostić, Marija Pikić, Faketa Salihbegović-Avdagić, Nikolina Jelisavac, Ljubiša Savanović, Tomislav Trifunović, Stojan Matavulj…

BRANKO JANKOVIĆ: Glumac i kozar

E. A. / Izvor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde