Posle godinu dana Kralj Čačka se vraća u “Amerikanu”

0
48

Nenad Marić nastupiće pred beogradskom publikom.

Posle godinu dana Kralj Čačka se vraća u "Amerikanu"
Kralj Čačka, Foto: Promo

Posle godinu dana Kralj Čačka se vraća u “Amerikanu” Doma omladine Beograda. Koncert je zakazan za subotu, 9. novembar. Nove pesme su tu, stare se odležale još malo, one između su se prilagodile trenutku. Svaki koncert je drugačiji, a za to su zaslužni i muzičari i publika.
Ulaznice su u prodaji na blagajni DOB-a i svim prodajnim mestima Ticket Vision, kao i online na www.tickets.rs po ceni od 1.200 dinara. Na dan koncerta cena karte će biti 1.500 dinara.

“Spusti svetlost na put”, drugi studijski album Kralja Čačka

Kralj Čačka je pesnik i kantautor. Objavio je zbirku pesama “Na margini” (Lom); kao i dva albuma – “Zemlja snova” (2016); i “Spusti svetlost na put” (2018). Dobitnik je nagrade “Strune od svetla” za 2017, koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici.

“Spusti svetlost na put” je zvanično je objavljen krajem novembra 2018. u izdanju “Pop Depresije”. Prva tri singla sa albuma – naslovna pesma, “Mama kupi mi propeler” i “Rolaj”, postali su “hit nedelje” u izboru slušalaca Radija 202, a album je izabran za “Najbolji album godine” (u konkurenciji su bila i izdanja “Električnog orgazma” i Bajage).

KRALJ ČAČKA (Nenad Marić): Dobra muzika treba da postane slika a dobra slika muzika

Za one koji vole reference, muzika Kralja Čačka predstavlja mešavinu bluza, džeza, rokenrola i šansona. Rokenrol veteran Žikica Simić je za Kralja Čačka rekao:
– Opasnom magistralom – preko raskrsnica i pored stranputica – sa gitarom preko ramena, kao junak starih dobrih filmova, Kralj je stigao na rok scenu. Sa sobom je doneo mudre, lepe i gorke pesme. U njima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju izopačenostima ovog vremena

Nagrada “Strune od svetla” Nikoli Vranjkoviću

Fantastični pisac Miljenko Jergović u svom osvrtu na album “Spusti svetlost na put” i generalno na poeziju Kralja Čačka za “Jutarnji list” napisao je:
– “Spusti svetlost na put” je među nekoliko najvažnijih albuma glazbe za preostalu pismenu čeljad, snimljenih jugoistočno od Beča u zadnjih tridesetak godina. Nenad Marić moćan je pjesnik!

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde