Posle 66 dana snimanja pala poslednja klapa serije “Kosti”

0
92

Posle serije “Meso”, sledi drugi deo banjalučke trilogije – “Kosti”. Imaće 10 epizoda, a emitovaće se na proleće 2020. godine.

Posle 66 dana snimanja pala poslednja klapa serije "Kosti"
Ljubiša Savanović na snimanju serije “Kosti”, Foto: Bosonoga

Posle 66 dana snimanja, u Banjaluci je pala poslednja klapa serije “Kosti” u koprodukciji RTS-a i kuće “Bosonoga”. Autentična priča, producentski iskorak i najpopularniji glumci s ove i one strane Drine, obećavaju kvalitet. Put do gledanosti već je utabao prvi deo banjalučke trilogije, serija “Meso”.

Drugi deo triologije o gradu Banjaluka: Počelo snimanje serije “Kosti”
Posle 66 dana snimanja pala poslednja klapa serije "Kosti"
Nikola Pejaković Kolja, Foto: Bosonoga

Poročni, naivni, uticajni, unesrećeni, svakako višeslojni. Takvi su junaci serije Nikole Pejakovića. Oni glavni su istog imena: Kosta – pridošlica u Banja Luku; i drugi Kosta – generacijama Banjalučanin. Iako, poreklom predodređeni da se nikada ne sretnu, život ih spaja. Serija, kako autori navode, trebalo bi da bude svedočanstvo našeg vremena.

Posle 66 dana snimanja pala poslednja klapa serije "Kosti"
Jovo Maksić, Foto: Bosonoga

– Iskoristio sam šansu da napišem ulogu čoveka koji jeste svešteno lice, ali je i čovek koji ima i svoje probleme. Otac Dragan se bori da preživi ovaj život! – kaže za RTS scenarista serije i glumac Nikola Pejaković. Njegov lik nije glavni, ali nekokako povezuje celu radnju serije i ostale junake. Pejaković kaže da mu je želja bila da svešteno lice predstavi drugačije od onoga kako je dosad to bilo u domaćim filmovima, te da oca Dragana predstavi kao čoveka koji živi tu oko nas, i ima svoje muke i probleme kao i svi ostali, te da ga “spusti sa neke ideološke ravni na razinu svakodnvenog života.

Nikola Pejaković najbolji glumac na Festivalu filmova jugoistočne Evrope
Na setu, Foto: Bosonoga

– Čim se radujem montaži, znači da sam poprilično zadovoljan s tim što smo napravili – naglasio je reditelj serije Saša Hajduković.
Produkcijski, “Kosti” su dodale gas. Prethodnih meseci, na putu Beograd-Banjaluka nikada više glumaca. Glavne junake tumače Jovo Maksić i Ljubiša Savanović. Tu su i Dragan Mićanović, Boris Isaković, Ljubomir Bandović, Nikola Rakočević…

“Haljinica boje lila” – kafanski hit reditelja rokera
Posle 66 dana snimanja pala poslednja klapa serije "Kosti"
Nikola Rakočević, Foto: Bosonoga

– Jedan televizijski izraz koji je autentičan, koji nema potrebu da kopira formu, traži uzore, već na neki način ide iznutra – priča o seriji “Kosti” glumac Bojan Žirović.
– Mogu da poručim našim gledaocima da će na proleće uživati u nečemu vrednom što će RTS biti u prilici da ponudi – istakla je Marija Bereta iz RTS-a.

Kolja objavio spot za pesmu “Previše” u znak sećanja na Glogovca
Posle 66 dana snimanja pala poslednja klapa serije "Kosti"
Foto: Bosonoga

Posle više od 50 lokacija, poslednja klapa serije “Kosti” pala je u centru Banjaluke. Sledi montaža 10 epizoda. Emitovanje serije na proleće 2020. godine na Prvom programu RTS-a.

E. A. / Izvor: RTS, BHRT

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde