Portugalija pobednik 62. Pesme Evrovizije

0
102

Salvador Sobral (27), predstavnik Portugalije, pobedio je na 62. Pesme Evrovizije održanoj u Kijevu.

Pesme Evrovizije
Salvador Sobral proslavlja pobedu, Foto: Printskrin / Youtube Eurovision Song Contes

– Ovo je pobeda muzike koja želi da prenese neku poruku. Muzika nije samo “vatromet” – rekao je Portugalac, čija je životna priča potresla fanove Pesme Evrovizije. Naime, mladi Savlador, prema nezvaničnim informacijam čeka na presađivanje srca, ali pevač o tome nije mnogo govorio tokom takmičenja.

Pobedničku pesmu “Amar pelos dios” Salvador je, nakon proglašenja, izveo sa svojom sestrom, koja je napisala tekst za ovu numeru. Inače, žiri Srbije je upravo Portugaliji dao maksimalnih 12 poena.

Drugo mesto osvojila je Bugarska i njen predstavnik Kristijan Kostov. U završnici Evrosonga učestvovalo je 26 zemalja, a hrvatski predstavnik Žak Houdek, koji je u finalu imao impresivan nastup, zauzeo je 13. mesto.

Skandal

Ni 62. Pesma Evrovizije nije mogla da prođe bez skandala. Pred sam kraj takmičenja, tokom nastupa u revijalnom delu prošlogodišnje pobednice Džamale, mladić iz publike, ogrnut australijskom zastavom, izašao je na scenu, skinuo pantalone i pokazao nagu zadnjicu milionskom auditorijumu. Srećom, obezbeđenje je brzo reagovalo, a Džamala je nastavila da peva, kao da se ništa nije dogodilo.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde