Nagrada publike operi “Pop Ćira i pop Spira” na Armel festivalu u Budimpešti

0
144

Novosadski ansambl sa festivala u Mađarskoj vraća se sa vrednim priznanjem.

"Pop Ćira i pop Spira", Foto: Kállai-Tóth Anett / Arlem
“Pop Ćira i pop Spira”, Foto: Kállai-Tóth Anett / Armel

Glasanje je završeno, a publika je sa 10.000 glasova za komičnu operu “Pop Ćira i pop Spira” u produkciji Srpskog narodnog pozorišta, donela Nagradu publike na Armel festivalu u Budimpešti. Ovu nagradu dodeljuje Arte TV, televizijiska stanica evropskog kulturnog renomea. Inače, u konkurenciji je bilo još pet operskih kuća iz cele Evrope.

SNP: „Pop Ćira i pop Spira“ kao komična opera
armel pop ćira pop spira Fotó Kállai-Tóth Anett
Nagradu je primio Aleksandar Stankov (desno), direktor Opere SNP-a, Foto: Kállai-Tóth Anett / Armel

Priznanje je primio Aleksandar Stankov, direktor Opere. Ova nagrada donosi ujedno i poziv Operi SNP-a za učešće na narednom Armel festivalu.
– Ovom nagradom krunisali smo sezonu iza nas! Posle dugih priprema i premijernog izvođenja opere “Pop Ćira i pop Spira” 28. marta ove godine, Opera Srpskog narodnog pozorišta bila je ambasador umetničkih dometa naše zamlje i pokazali smo ono što je najbolje. Proneli smo slavu Stevana Sremca, kao i našeg velikog kompozitora Dejana Despića. Visok umetnički nivo našeg ansambla takođe je bio naročito zapažen. Novi Sad i Srbija imaju biser koji treba čuvati, a to je opera SNP-a! – izjavio je direktor opere Aleksandar Stankov.

Dan Srpskog narodnog pozorišta: Obeleženo 157 godina postojanja
armel pop ćira Fotó Kállai-Tóth Anett
Foto: Kállai-Tóth Anett / Armel

Snimak opere “Pop Ćira i pop Spira” moći će da se pogleda u narednih šest meseci, do 1. decembra 2018. na Arte vebsajtu.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde