POKUŠ.AI Lab: Stvaralačke laboratorije za decu – prikupimo sredstva!

0
23

Povodom Nacionalnog dana davanja, koji se ove godine organizuje pod sloganom “Škola dobrih ljudi”, SINHRO hab, kao jedan od partnera, pokreće edukativnu inicijativu za otvaranje jedinstvene stvaralačke laboratorije POKUŠ.AI Lab u Pančevu.

POKUŠ.AI Lab: Stvaralačke laboratorije za decu - prikupimo sredstva

Da bi se na inicijativu SINHRO haba opremio POKUŠ.AI LAB, cilj je da lokalna zajednica, kompanije i entuzijastični pojedinci do 9. oktobra prikupe 1.498.539 dinara putem kampanje na sajtu Donacije.rs. Prikupljena sredstva biće uložena za nabavku najnovije tehnologije poput lego robota, 3d štampača, računara i grafičkih tabli, ali i opreme koja pokriva oblasti virtuelne realnosti, veštačke inteigencije i internet “stvari”.
Laboratorija će osposobiti decu da u budućnosti budu TVORCI tehnologije, a ne samo korisnici.

Fondacija “Deca – carevi sveta”: Na aukciji Noletov reket, Nebojšina violina, Jokićev dres

Organizatori ove kampanje navode da je izuzetno važno postojanje “učionice” sa savremenim učilima. Jer, tako opremljeni prostori omogućavaju pokretanje programa koji decu uče algoritamskom razmišljanju i upućuju ih u svet kreativnog računarstva. Ova moderna učionica će olakšati održavanje nastave informatike u osnovnim školama.
– Laboratorija je zamišljena kao tačka susreta teorije i prakse, epicentar prelaska iz ideje u prototip, uz pomoć svih neophodnih resursa – materijala, alata, računara, elektronike, stručne mentorske podrške i iskustvenih trikova vršnjaka. Svako od 66 odeljenja V i VI razreda svih škola u Pančevu dobiće po 10 školskih časova informatike koje nastavnici mogu, umesto u školi, održati u LABu. Pored toga, na proleće kreću i tri kreativna kursa – “Ilustracija i animacija”; “Dizajn video igara”; i “Programiranje robota” za decu uzrasta od 6 do 15 godina – navode organizatori.

Muzej Jugoslavije: “Muzejska laboratorija” kao stvorena za dečju igru
POKUŠ.AI Lab: Stvaralačke laboratorije za decu - prikupimo sredstva

Više informacija o organizatorima i samoj kampanji za osnivanje stvaralačke laboratorije za decu moguće je pronaći OVDE.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde