Poklon rodnom gradu: Besplatan koncert Nemanje Radulovića u Nišu

0
53

Virtuoz na violini svirao je diljem sveta, a sada će se družiti sa obožavaocima u Nišu.

Poklon rodnom gradu: Besplatan koncert Nemanje Radulovića u Nišu

Nemanja Radulović, svetski poznat violinista, i orkestar “Double Sens” održaće veliki koncert na Letnjoj pozornici 25. juna (21h). Za sve one koji budu želeli da čuju ovog umetnika – ulaz je besplatan! To je poklon virtuoza na violini publici u rodnom gradu.

Radulović je rođen i odrastao u Nišu. Talentom je očarao svet, a svoje korene nikada nije zaboravio. Ponovo će svirati u svom gradu, kome se uvek rado vraća. Na koncertu će biti izvedena dela Baha, Vivaldija, Čajkovskog, Hačaturijana, Šostakoviča i Rimski-Korsakova.

Nemanja Radulović objavio album “Bajka”

Nemanja godinama živi i stvara u Francuskoj, a tokom svoje karijere svirao je u najvećim koncertnim dvoranama u svetu i osvajao prestižne nagrade i priznanja. Među njima su i “Jozef Joakim” u Hanoveru; “Stradivarius” u Kremoni; 2014. godine je u Francuskoj izabran za najboljeg solo instrumentalistu; a pre dve godine postao je i francuski Vitez umetosti. U svojoj diskografiji ima 10 albuma. Aktuelni “Bajka” objavljen je 2018. godine.

Koncert u Nišu se realizuje pod pokroviteljstvom grada Niša; u organizaciji Studentskog kulturnog centra Niš i Niškog kulturnog centra; a uz podršku lokalnih institucija (Turističke organizacije Niš; Gradske opštine Medijana; Fakulteta umetnosti u Nišu; Parking servisa; i JKP Mediana).

Nemanja Radulović postao francuski vitez

Pre koncerta u rodnom gradu, Nemanja će nastupiti u Leskovcu. Sa orkestrom “Double sens” će na Svetski Dan muzike, 21. juna, biti gost završne večeri jedanaestog izdanja festivala Ledamus. I ovaj koncert biće besplatan. Posle “južne pruge” umetnik kreće ka severu, pa će koncert održati u Čaččku 26. juna, a u Novom Sadu 28. juna.

A. D.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde