Poetski kabare “Ivo Andrić” 20. februara u Kombank dvorani

0
57

Omaž našem nobelovcu biće izveden u Kombank dvorani.

Poetski kabare "Ivo Andrić" 20. februara u Kombank dvorani

Poetski kabare “Ivo Andrić” već četiri godine uspešno se izvodi širom Srbije, regiona, Evrope i sveta. Beogradska publika moći da u njemu uživa u četvrtak, 20. februara (20h), u Jazz kantini Lisabon.

Na sceni će zablistati glumci Aleksandar Srećković Kubura i Vjera Mujović, zajedno sa kompozitorom Radetom Radivojevićem. Poetski kabare “Ivo Andrić” je svojevrsni omaž čuvenom piscu, a prvi put je do sada u njegovu poeziju Radivojević uneo note. Uz klavirsku pratnju kompozitora, pesme izvode glumci Narodnog pozorišta.

Uručene “Velike nagrade Ivo Andrić” Dragoslavu Mihailoviću i Guzelj Jahini

Tekst koji je koristeći dela Andrića priredila Vjera Mujović sastoji se od odlomaka “Znakova pored puta”; “Eks ponta”; kratkih priča o osobenjacima i malim ljudima; zanimljivosti koje su pratile dodelu Nobelove nagrade; prepiski sa Crnjanskim; kao i zapisa i dubokih premišljanja o narodu, državi, politici, kulturi, starosti, mladosti, ljubavi i smrti.

Uigrana ekipa izvanrednih umetnika publici će izvesti predstavu protkanu muzikom i pesmamam koje je Andrić voleo. Tako će se tokom kabarea čuti “Emina”; “Kad ja pođo’ na Bembašu”; “Što te nema”; “O jesenske duge noći”… publika će imati priliku da prvi put čuje i stihove četiri pesme Iva Andrića za koje je muziku uradio Rade Radivojević.

“Proleće na poslednjem jezeru” – Tihomir Stanić ponovo u ulozi Ive Andrića

Čitav 75-minutni program obogatiće i dokumentarni video materijali iz Andrićevog života, kao i spotovi specijalno snimljeni za potrebe Kabarea.
Karte po ceni od 1.000 dinara su u prodaji na blagajni Kombank dvorane i prodajnim mestima Ticketsa.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde