Počnimo ljubav ispočetka: Beti Đorđević & Friends 19. februara u Domu omladine

0
145

Publika će uživati u izvođenju velikog hita “Počnimo ljubav ispočetka”, ali i brojnih drugih numera.

Počnimo ljubav ispočetka: Beti Đorđević & Friends 19. februara u Domu omladine

U Velikoj dvorani Domu omladine Beograda (20h) održaće se veliki solistički koncert muzičke dive Beti Đorđević. Ona će sa ekipom odabranih muzičara nastupiti u utorak, 19. februara i provesti publiku kroz hitove evergrina, soula i džeza koji su obeležili njenu višedecenijsku karijeru. Ulaznice su u prodaji na svim Ticketvision prodajnim mestima. Cena ograničenog broja ulaznica u pretprodaji iznosi 600 dinara; dok će redovna cena iznositi 800 dinara.

ZORAN SIMJANOVIĆ: Kako je nastala muzika za “Grlom u jagode”, “Nacionalnu klasu”, “Maratonce”…

Karijera Beti Đorđević krije jednu od najuzbudljivijih životnih priča na ovdašnjim prostorima. Usponi i padovi, obrti od sreće do nesreće i nazad, doneli su njenim pesmama notu ličnog iskustva kakvo malo koja pevačka zvezda na ovim prostorima ima. A Beti i njen nezaboravan glas i inače predstavljaju posebno blago ovdašnje muzičke scene.

Pesma “Pevam danju, pevam noću” posvećna je ćerki Vuka Karadžića

Beti Đorđević je svoj zanat “ispekla” na mestu koje je bilo najbliže američkoj klupskoj sceni šezdesetih i sedamdesetih – u klubovima za američke oficire u tadašnjoj Zapadnoj Nemačkoj. Tu je nastupala pevajući soul, džez i fank repertoar. Klasične numere zlatnog doba američkog soula u verzijama Arete Frenklin, Dion Vorvik, Dajane Ros ili Dajne Vošington, tako su u njenoj interpretaciji imale odmah proveru pred publikom prepunom pravih poznavalaca, kojima se pevačica dokazivala iz večeri u veče.

Living The Dream: Legendarni “Uriah Heep” 5. februara u Sava centru

Ova nezaboravna škola, pretvorila je koncertni nastup Beti Đorđević u pravu senzaciju kad se pojavila u Beogradu 1971, nastupajući prvo u “Topčiderskoj noći”, a potom u klubu Hotela “Jugoslavija”. Svedoci se sećaju da se čekalo na red da se uđe i oseti atmosfera svetske zabava, sa aktuelnim hitovima sa američkih top lista. Stalna serija ovih usijanih večeri koje su promenile muzičku sliku Beograda, željnog otvaranja ka svetu, tako je upisala Beti u gradsku legendu i pre nego što se proslavila na tadašnjoj pop sceni.

Elektropionir: Grupa “Algiers” u Beogradu 11. februara
Beovizija 2018 Beti Đorđević Nema te i Rambo
Beti Đorđević, Foto: RTS

Zahvaljujući interesovanju kompozitora Aleksandra Koraća, Beti je postala stalan učesnik jugoslovenskih festivala zabavne muzike sedamdesetih. Njen hit “Počnimo ljubav ispočetka” sa Beogradskog proleća 1976, danas je svakako najpoznatija numera u njenom izvođenju, himna romantičnog pozitivizma. Ona verno odslikava duh jednog doba u kome je i muzika bila bliskija čoveku. Tokom svoje karijere objavila je desetak singlova i dva albuma. A, onda je krajem osamdesetih polako skliznula u zaborav. Uostalom, kao i ceo milje domaće šlagerske muzike, pregažen naletom novih muzičkih formi, od kojih je turbo-folk bio najagresivniji.

Rambo Amadeus objavio baladu “Bi li mi kazala”

Interesovanje za muziku koju je izvodila je obnovljeno tek posle 2000. godine, posredstvom CD kompilacija najvećih hitova jugoslovenske zabavne muzike. Na njima je Beti Đorđević imala zapaženo mesto. Emitovanje njenih numera na radio stanicama i u kafićima predstavilo je pevačicu i nekoj novoj publici. Nastup na uvodnom koncertu Beogradskog džez festivala 2010. doneo je njen uspešan povratak i pred novinare sa programom koji je izvela u Grand Kazinu, lociranom na mestu njenih velikih uspeha – Hotelu “Jugoslavija”.

Beovizija 2018: Različite želje i očekivanja izvođača

Klupska karijera Beti Đorđević ponovo je počela da dobija ubrzanje, da bi je televizijski program “Ja mogu sve” (RTS), ponovo predstavio najširoj javnosti u celoj zemlji. TV šou je lansirao Beti kao klasičnog pop izvođača iz najbolje tradicije naše muzike. Najnoviji period u njenoj karijeri krunisan je nastupom na Beoviziji 2018. Na ovoj manifestaciji je zajedno sa Rambom Amadeusom izvela njegovu autorsku kompoziciju “Nema te”.

Beovizija 2019: Tri takmičarske večeri, veliko finale 3. marta

Beti Đorđević će uz sastav “Friends” na koncertu u Domu omladine Beograda 19. februara rekapitulirati celu karijeru. Prvi deo nastupa biće posvećen njenim najvećim hitovima iz oblasti zabavne muzike. A, drugi će predstaviti njenu veliku ljubav – odabrane soul i džez numere. Nezaboravna emotivnost i velike glasovne mogućnosti ove jedinstvene, autentične dive domaće muzičke scene, biće predstavljenje u najboljoj produkciji. I to na mestu koje je takođe vezano upravo za istoriju džez muzike na ovim prostorima.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde