Sutra počinje Ravno Selo Film Festival

0
240

Ravno Selo Film Festival, prvi festival debitantskog filma, sutra će biti otvoren svečanom ceremonijom koja će se od 20.30 održati na improvizovanoj sceni iza Doma kulture u centru Ravnog Sela.

Ravno Selo Film FestivalRavno Selo Film Festival će otvoriti Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade. Specijalni gosti će na svečanoj ceremoniji izvoditi muzičke numere iz poznatih filmova. Olivera Katarina će uz pratnju tamburaša iz Deronja otpevati “Đelem, đelem” iz “Skupljača perja”; Bane Krstić iz “Garavog sokaka” zapevaće “Tango Argentino” iz istoimenog filma. A, Tanja Banjanin će otpevati numeru iz “Ciganske bajke”; dok će uz trubače Ekrema Mamutovića Lazar Ristovski izvesti “Mesečinu” iz filma „Podzemlje“. Svi zajedno izvešće “Pukni zoro” iz filma “Montevideo, Bog te video”.

MARINA RAJEVIĆ SAVIĆ: Zlatni vrt mog detinjstva

Festival je nastao na inicijativu glumca i producenta Lazara Ristovskog da se obnovi ravnoselski Dom kulture koji je izgoreo prošle godine, ali i da se omladini iz ovog kraja približe filmska umetnost i filmski stvaraoci.

Dom kulture ravno seloOvo malo mesto u srcu Vojvodine od 24. do 26. juna biće mesto susreta filmskih profesionalaca i ljubitelja filmske umetnosti. U okviru glavnog programa Ravno Selo Film Festivala biće prikazano pet reprezentativnih debitantskih dugometražnih filmova iz regiona, a festival nudi i bogat prateći program.

Na festival dolaze brojni gosti iz zemlje i regiona

Prvog festivalskog dana publici će se predstaviti Ivan Marinović, reditelj filma „Igla ispod praga“, crnogorskog kandidata za nagradu Oskar. Predstaviće se i glumci Bogdan Diklić, Ljubomir Bandović, Nina Janković. Počasna gošća, Mirjana Karanović, pored predstavljanja svog rediteljskog prvenca “Dobra žena” održaće i predavanje mladim ljudima zainteresovanim da se u budućnosti uplove u glumačke vode.

IVAN BEKJAREV: Pisanje pisama kao pedagoška jedinica
Lazar Ristovski ravno selo
Lazar Ristovski, Foto: Promo

Iz regiona u Ravno Selo dolaze Ines Tanović, rediteljka filma “Naša svakodnevna priča”; Katarina Zrinka Matijević, rediteljka filma „Trampolin“. Rade Šerbedžija će predstaviti film “Oslobođenje Skoplja” i zatvoriti Ravno Selo Film Festival u ponedeljak, 26. juna.

– Festival je namenjen prvenstveno mladima, onima koje će okupljati i budućnosti, bilo kao akteri ili kao gledaoci. Želim da omladina iz Ravnog Sela i regiona ima bolju budućnost, čija vrata otvaramo ovim festivalom. On će potvrditi istinu da kultura ne boravi i ne konzumira se samo u velikim gradovima, jer su i male sredine rasadnici talenata iz raznih oblasti. Radim ovo volonterski, iz velike ljubavi prema filmu, mojim Ravnoselcima i komšijama iz susednih mesta. Mnogo sam srećan što će Ravno Selo biti domaćin velikom broju značajnih i poznatih gostiju, po čemu će naš festival biti zapaženiji od mnogo starijih i većih festivala – rekao je Lazar Ristovski uoči početka Ravno Selo Film Festivala.

Ulaz na sve programe je slobodan.

Više informacija o programu na sajtu festivala OVDE

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde