Počinje 12. Joakim Interfest u kragujevačkom Knjaževsko srpskom teatru

0
175

Predstavom “Iluzije” Ustanove kulture “Vuk Stefanović Karadžić” iz Beograda, počinje 12. Joakim Interfest u subotu, 7. oktobra, koji će trajati do 15. oktobra, u kragujevačkom Knjaževsko-srpskom teatru (KST). U takmičarskom delu biće izvedeno osam predstava iz Poljske, Rusije, Rumunije, Bugarske, Hvatske i Srbije.

joakim interfest kgPored “Iluzija”, na program festivala Joakim Interfes su i predstave “Dva” Teatra Korez iz poljskih Katovica; “Sonet 66” Pozorišta “Čiki Gergelj” iz Temišvara u Rumuniji; “Vojnici” Akademskog ruskog dramskog teatra “Joškar Ola”; “Hipnoza jedne ljubavi” beogradskog Zvezdara teatra; “Poslednja Freudova seansa” Kazališta Planet art iz Zagreba; i “Tartif”, bugarskog Dramatično-kuklen teatra iz Vrapca.
Poslednje festivalske večeri, u čast nagrađenih biće izvedena predstava “Slavna Flores”, po tekstu Pitera Kviltera u režiji Đurđe Tešić.

Srpski glumac Slobodan Stefanović u bolivudskom filmu glumi albanskog narko bosa

Katarina Marković, Goran Jevtić, Sonja Kolačarić i Milutin Milošević u predstavi Iluzije
Katarina Marković, Goran Jevtić, Sonja Kolačarić i Milutin Milošević u predstavi “Iluzije”, Foto: Promo

Selektor ovogodišnjeg Joakim Interfesta je direktor Bitef teatra Miloš Latinović. O nagradama će odlučivati stručni žiri, koji je ove godine u sastavu: glumica Radmila Živković; dramaturg Đorđe Milosavljević; i rediteljka Slađana Kilibarda.

Pirot domaćin 53. Festivala „Joakim Vujić“

U pratećem programu biće održana radionica “Pisati i ostati živ”, koju vodi Đorđe Milosavljević. A, biće predstavljen i specijal Pozorišnog časopisa za kulturu i umetnost “Kod 21”, u izdanju Šabačkog pozorišta. Biće održana i promocija knjige Zijaha Sokolovića “Glumac je glumac”. “Veče u čast glumca” je posvećeno Radmili Živković, i javno čitanje dramskog teksta “Na tragu” koji je osvojio Nušićevu nagradu, autora Nikole Milojevića.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde