Premijera: Počinje emitovanje serije “Nemanjići – rađanje kraljevine”

0
1116

nemanjići premijera za novu godinuPrazničnu atmosferu upotpuniće i emitovanje serije “Nemanjići – rađanje kraljevine”

nemanjići mladen nelević premijera za novu godinu
Mladen Nelević tumači Stefana Nemanju, Foto: Printskrin / RTS

Najzad premijera prve epizode – 31. decembra u 20h, na RTS 1! U okviru novogodišnjih praznika, gledaoci biće u prilici da pogledaju dugo očekivanu prvu epizodu serije “Nemanjići – rađanje kraljevine”, scenariste Gordana Mihića i reditelja Marka Marinkovića.Serija o Nemanjićima nije epska fantazija kao „Igra prestola“

dubravka mijatović nemanjići
Dubravka Mijatović igra Anu, suprugu Stefana Nemanje, Foto: Printskrin / RTS

Početak radnje ove kostimirane serije vraća TV gledaoce u drugu polovinu XII veka, u vreme sticanja moći Nemanjića, prve srpske dinastije. U Nišu, 1165. godine, na poklonjenje vizantijskom caru Manojlu Komninu dolaze Stefan Nemanja i njegova tri brata – Tihomir, Stracimir i Miroslav. Manojlo Komnin daje najveće povlastice Stefanu Nemanji, što će izazvati nezadovoljstvo kod njegove braće.

Serija o Nemanjićima počinje da se emituje poslednjeg dana ove godine

goran sultanović nemanjići premijera za novu godinu
Goran Sultanović, Foto: Printskrin / RTS

Ana, Nemanjina supruga, plaši se da će to da izazove ljubomoru kod njegove braće. Nemanja je razuverava. Ima veliko poverenje u braću i na njihov poziv odlazi u Ras. Međutim, tamo ga braća zarobe i zatvore u pećinu. Kada se posle izvesnog vremena Nemanja izvuče iz pećine, on od naroda traži – i dobija – pristanak za početak borbe za spas i slobodu svih porobljenih srpskih zemalja.

U seriji o Nemanjićima glumi i Zafir Hadžimanov

miodrag miki krstović nemanjići premijera za novu godinu
Miodrag Miki Krstović, Foto: Printskrin / RTS

Stefana Prvovenčanog tumači Vojin Ćetković, a ulogu Stefana Nemanje poverena je Mladenu Neleviću. Rolu Svetog Save igra Dragan Mićanović, a Vukana Nemanjića, trećeg sina velikog žunana, tumači Nebojša Glogovac. Glavne uloge u prvoj epizodi igraju Mladen Nelević, Dubravka Mijatović, Miodrag Krstović, Meto Jovanovski i Goran Sultanović.

reditelj marko marinković nemanjići
Reditelj Marko Marinković, Foto: Printskrin / RTS

Izvor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde