Atelje 212: Počele probe komada Maje Pelević “Testirano na ljudima”

0
140

U Ateljeu 212 priprema se nova predstava.

Atelje 212: Počele probe komada Maje Pelević "Testirano na ljudima" u režiji Bojana Đorđeva
Na probi novog komada Maje Pelević u režiji Bojana Đorđeva “Testirano na ljudim”, Foto: Atelje 212

“Testirano na ljudima”, komad priznate i nagrađivane autorke Maje Pelević, deo je programa reperotarske strategije podrške razvoju savremenog dramskog pisma u lokalnom (domaćem) pozorišnom kontekstu koje Atelje 212 razvija u poslednjih nekoliko sezona. Naime, pozorište Atelje 212 je autorki naručilo komad, koji će sada biti postavljen u režiji Bojana Đorđeva.

Šabačko pozorište: Dodeljena Nagrada “Boris Kovač” i premijero izvedena “Šumadija”
Atelje 212: Počele probe komada Maje Pelević "Testirano na ljudima" u režiji Bojana Đorđeva
Maja Pelević, Foto: Printskrin YouTube

U svom novom pozorišnom komadu Maja Pelević se bavi fenomenom rijaliti formata različitih Internet i televizijskih šou programa; pitanjem prostora realnosti, te konstruisane, odnosno virtuelne realnosti; zamagljenom granicom raspoznavanja razlika prostora u kojima živimo iz našeg svakodnevnog iskustva. Autorka postavlja grupu od osam likova u tendenciozno neprecizno određen prostor njihovog saživota.

Atelje 212: U pripremi predstava “Beli bubrezi” u režiji Isidore Goncić

Prostor i vreme unutar ovog komada sa organizovanim pravilima Internet i TV formata glasanja, usmeravanja i lažnih mogućnosti izbora za njegove aktere i publiku. Takođe, u novom tekstu Maje Pelević obrađuje se tema veštačke inteligencije kao krajnjeg, odnosno finalnog cilja razvoja novih tehnologija i digitalnog života.

Atelje 212: Počele probe komada Maje Pelević "Testirano na ljudima" u režiji Bojana Đorđeva
Boja Đorđev, Foto: Printskrin YouTube
Atelje 212: 300. izvođenje predstave “Pomorandžina kora”

Pre komada “Testirano na ljudima”, u Ateljeu 212 je postavljen komad “Pomorandžina kora” iste autorke u režiji Gorana Markovića. Ova predstava se sa uspehom igra na Sceni “Petar Kralj” već 13 godina.

Bojan Đorđev je u Ateljeu 212 do sada režirao komad “Režim ljubavi” autorke Tanje Šljivar. I ova predstava se takođe sa uspehom igra već nekoliko sezona na Sceni “Petar Kralj”.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde