Počele pripreme za drugi Vinski maraton na Paliću

0
119

Više vinograda, više zabave – poručuju organizatori Vinskog maratona, koji će se 22. septembra ponovo održati na Paliću.

počele priupreme za drugi vinski maraton
Divno palićko grožđe, Foto: Promo / Dejan Malagurski, subotica.com

Već su počele pripreme za drugi Vinski maraton. Posle velikog uspeha prošle godine, svi su ubeđeni da će naredna manifestacija biti još bolja, masovnija i zanimljivija. Na Sajmu turizma u Beogradu biće održana promocija Vinskog maratona u četvrtak, 22. februara u 13,30h na na štandu Parka Palić (hala 4).

Promociji će prisustvovati predstavnici organizatora Vinskog maratona i JP “Park Palić”, koji će prezentovati šta ove godine očekuje posetioce na ovoj jedinstvenoj manifestaciji. Naravno, posetioci će moći i da degustiraju najbolja vina palićkih vinarija.

Veliki uspeh prvog Vinskog maratona

počele priupreme za drugi vinski maraton
Trčanje nikada nije bilo zabavnije, Foto: Promo / Ivana Čutura

Vinski maraton je manifestacija koja spaja naizgled nespojivo – trčanje, vino, muziku, gastronomiju. Namenjena je svima koji žele da se sa porodicom i prijateljima zabave i uživaju u trčanju ili šetnji kroz prirodu. Tu, u prelepo uređenim vinogradima i vinarijama očekuju ih odlično vino, gastronomski specijaliteti i muzika.

I ove godine će biti organizovane dve trke – Vinska trka (21,1 km) i Trka uživanja (8 km). A, kostimirani trkači će pokazati da trčanje nikada nije bilo zabavnije. Posle trka takmičare i sve posetioce očekuju: besplatni koncerti, zabavna takmičenja, degustacije vina, vinske radionice, vožnja vinskim brodom, vinske ture, provod u čardi i vinski piknik.

Vinske ture, piknici, takmičenja i odlična zabava na Vinskom maratonu na Paliću

Iako je prošle godine prvi put u Srbiji bila organizovana manifestacija ove vrste, na maratonu je učestvovalo više od 1.000 trkača, koji su bili prezadovoljni svim segmentima organizacije trka i propratnih događaja. Od svog prvog izdanja Vinski maraton je imao međunarodni karakter. Tako su pored trkača iz cele Srbije, na vinskoj stazi trčali i takmičari iz Nemačke, Velike Britanije, Amerike, Turske, Singapura, Češke, Crne Gore, BiH, Slovenije, Mađarske i Hrvatske.

Kako navode organizatori, ispunjeni su osnovni ciljevi koje su od početka podržali, pored Parka Palić i Turističke organizacije Srbije, i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, tako da će ove godine Vinski maraton zauzeti važno mesto na mapi kulturno-sportskih dešavanja u zemlji i regionu.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde