Počela 25. Drinska regata izložbom “Drinski splavari” i koncertom Jelene Tomašević

0
180

Drinska regata, najstarija i najmasovnija manifestacija na reci Drini, ovog leta obeležava jubilej – 25 godina. Manifestacija se održava od 18. do 22. jula.

Počela 25. Drinska regata izložbom "Drinski splavari" i koncertom Jelene TomaševićOtvaranjem izložbe posvećene drevnim drinskim splavarima i koncertom Jelene Tomašević je počela 25. Drinska regata u Bajinoj Bašti. Izložbom autora Jasne Stanković i Siniše Spasojevića u vreme jubilarne Drinske regate naglašava se veza između hrabrih drinskih splavara i sadašnje manifestacije, koja je nastala kao uspomena na njih.

25. Drinska regata: Koncert Cece Ražnatović u izletištu Rača
izložba drinski splavari
Sa izložbe “Drinski splavari”, Foto: Drinska regata

Tokom izložbe “Drinski splavari” i zvaničnog otvaranja 25. Drinske regate publici su se obratili Jasna Stanković u ime autora izložbe, Dejan Mlađenović u ime Ustanove Sportsko-turistički centar Bajina Bašta i predsednica Skupštine opštine Vesna Đurić ispred Opštine Bajina Bašta. Autentični drinski splavar Krsta Trišić, zvanično je proglasio 25. Drinsku regatu otvorenom.

ALEN ISLAMOVIĆ: Protivnik tetovaža i estetskih korekcija
Počela 25. Drinska regata izložbom "Drinski splavari" i koncertom Jelene Tomašević
Koncert Jelene Tomašević, Foto: Drinska regata

Jasna Stanković je objasnila da su autori tokom pripreme izložbe shvatili da ima vrlo malo radova koji su posvećeni splavarenju i da je cilj da ovo bude prvi korak u prikupljanju građe ovom zanatu koji je važan deo tradicije i istorije ove regije.

Počela 25. Drinska regata izložbom "Drinski splavari" i koncertom Jelene Tomašević
Jelena Tomašević u bajinoj Bašti, Foto: Drinska regata

Direktor S.T.C. Bajina Bašta, Dejan Mlađenović, naglasio je da pored direktnih organizatora regate i svi Bajinobaštani daju isti doprinos da iz godine u godinu ova manifestacija raste. On je dodao da bez obzira ko bude direktor S.T.C.-a ili predsednik opštine, Drinska regata će biti najbolja manifestacija, baš kao što je Vimbldon najveći teniski turnir bez obzira ko je predsednik Ol Ingland klaba. Krsta Trišić je svečano otvorio manifestaciju. U emotivnom govoru rekao da je pre 71 godinu počeo da splavari na Drini i da je od tada njegov život uglavnom vezan za reku Drinu i poslove sa drvnom građom.

„Bijelo dugme“ oborilo rekord posećenosti Dana piva u Zrenjaninu
Počela 25. Drinska regata izložbom "Drinski splavari" i koncertom Jelene Tomašević
Tokom Drinske regate u centru grada traje Sajam suvenira, meda, rakija i domaćih proizvoda, Foto: Drinska regata

U večernjim časovima na gradskom trgu u Bajinoj Bašti koncert je održala Jelena Tomašević. Pored brojne publike u muzici su najviše uživali najmlađi posetioci Drinske regate. Koncert je upotpunio izuzetan utisak prvog dana Drinske regate u gradiću u Podrinju koji ovih dana vrvi od posetilaca.

16. Belgrade Beer Fest: 62 besplatna koncerta na tri bine
Počela 25. Drinska regata izložbom "Drinski splavari" i koncertom Jelene Tomašević
Pripremanje riblje čorbe, Foto: Drinska regata

Program Drinske regate je nastavljen takmičenjem u pripremanju riblje čorbe u prelepom ambijentu pored reke Vrelo u Perućcu. Do nedelje u Bajinoj Bašti posetioce očekuje veliki spust Drinom od Perućca od Rogačice; koncerti u izletištu Rača Svetlane Cece Ražnatović (20. jula); “Crvene jabuke” i Alena Islamovića (21. jula). Inače, skokovi sa mosta, koji su bili planirani za petak, zbog povreda jednog broja skakača u prethodnim nastupima i nemogućnosti većeg broja takmičara da nastupe, su otkazani. Svih dana održavanja manifestacije u centru grada traje Sajam suvenira, meda, rakija i domaćih proizvoda.25. Drinska regata: Koncert Cece Ražnatović u izletištu Rača

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde