6. Dani Danila Lazovića: Pobednica Iva Ilinčić

0
804

U Priboju je od 31. oktobra do 3. novembra održan festival Dani Danila Lazovića. Grad na Limu čuva sećanje na velikog glumca koji je tu proveo đačke dane, ali i pruža šansu mladim glumcima da pokažu svoj talenat.

6. Dani Danila Lazovića: Pobednica Iva Ilinčić
Pobednica Iva Ilinčić, Foto: Dani Danila Lazovića

Manifestacija je održana pod slogan “Poezija. Mladi. Pozorište.” u Domu kulture “Pivo Karamatijević” i Zavičajnom muzeju Priboj. U recitovanju poezije takmičilo se 12 studenata sa Akademija umetnosti i umetničkih fakulteta, iz Crne Gore, BiH, Makedonije i Srbije. A, pobednica festivala 6. Dani Danila Lazovića je Iva Ilinčić, studentkinja Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda, u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta. Ona je prva učesnica, za ovih šest godina festivala, koja je za tumačenje poezije osvojila maksimalnih 50 bodova.

6. Dani Danila Lazovića od 31. oktobra do 3. novembra

Žiri je bio u sastavu: prof. dr Radovan Knežević, profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu (predsednik); Radmila Živković, prvakinja Drame Narodnog pozorišta u Beogradu; prof. Vesna Ždrnja, profesorka na Akademiji umetnosti u Novom Sadu; prof. dr Srđan. J. Karanović, profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu; Vladan Đurković, reditelj i umetnički direktor Omladinskog pozorišta Dadov.

Završeni 5. Dani Danila Lazovića u Priboju
Ne oklevaj! Improvizuj
“Ne oklevaj! Improvizuj!”, Foto: Dani Danila Lazovića

Iva Ilinčić već je skrenula pažnju javnosti tumačenjem Milice u predstavi “Osama – kasaba u Njujorku”, u režiji Darka Bajića, koja je na repertoaru Zvezdara teatra. Ona je, takođe, deo glumačke podele serije “Žigosani u reketu”, pod producentskom palicom Dragana Bjelogrlića. Kao pobednici festivala Ivi je pripala Povelja “Danilo Lazović” i nagrada od 1.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, koja se obezbeđuje pod pokroviteljstvom Predsednika opštine Priboj.

TOP kanal: „Žigosani u reketu“od 1. novembra, „Ubice mog oca 3“ od 12. novembra

U okviru program “Krugovi nade” izvedene su dve predstave – “Ne oklevaj! Improvizuj!” (autor i moderator Srđan J. Karanović) i “Jazavac pred sudom” Pozorišta “Prkos” (po tekstu Petra Kočića i u režiji Mihaila Laptošević). Takođe, pribojska publika je uživala i u poetsko-muzičkom programu “Mladi glumci Danilu u čast”, posvećen očuvanju sećanja na lik i delo Danila Lazovića. Muzički gost festivala bio je glumac Slobodan Stefanović.

J. D.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde