“Piloti” i “Balkanika” na vlasotinačkom “Vinskom balu”

0
178

U Vlasitincu će se 25. i 26. avgusta održati 32. Vinski bal. Slaviće se u čast vina, a u muzičkom dela programa koncerte će održati grupe “Piloti” i “Balkanika”.

vinski balTako će obožavaoci pop-rok i muzike sa etno elementima, moći da uživaju na koncertima Kikija Lesendića i Sanje Ilića i njihovih muzičara, a i da probaju najbolja vina iz vlasotinačkog kraja. Kako najavljuju organizatori, nastupiće i “Gradski orkestar Vlasotince”, a biće otvoren i “Salon vina”.

Kiki Lesendrić i „Piloti“ predstavili spot za dobro znanu pesmu „Leto“

Kiki_Spot_Leto Piloti
Kiki Lesendrić

Namera je, kako su organizatori najavili, da ova manifestacija bude podsetnik na zlatno doba vlasotinačkog vinogorja sedamdesetih godina prošlog veka. Ali, i podstrek današnjim domaćinima da gaje vinograde i prave vino. Motivi za organizovanje Salona vina su da se posetioci upoznaju sa ponudom drugih vinarija, kao i da svi vinari iz Vlasotinca mogu da razmene iskustva sa kolegama, rekao je član Direkcije “Vinskog bala” Svetislav Petrović.

Rastko Aksentijević snimio autorsku pesmu „Tako malo vremena“

Na ovoj manifestaciji takmičiće se vinari i vinogradari, biraće se najbolja pesma na prizrensko-timočkom dijalektu, kao i boginja vina. Plivaće se za vinsko burence, kažu organizatori.

balkanika
Sanja Ilić i “Balkanika”

– Ove godine biramo najbolju pesmu na prizrensko-timočkom dijalektu, čime želimo da doprinesemo afirmaciji našeg govora, koji je često predmet podsmeha – rekao je Direktor Kulturnog centra Boban Dimitrijević. – Završno veče “Vinskog bala”, u subotu 26. avgusta od 21h biće prenošeno putem interneta, a program će početi nekoliko sati ranije, jer će tu biti predstavljeni sadržaji snimljeni tokom prvog i drugog dana manifestacije.

LADO LESKOVAR: Jugoslovenac, prijatelj prvih dama

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde