Petnaesti Summer3p festival od 20. do 23. jula na Paliću

0
151

Petnaesto izdanje Summer3p festivala biće održano od 20. do 23. jula na Termalnim bazenima i Muškom štrandu kraj jezera Palić. Uz atraktivan muzički program, jedinstveni miks kvalitetne zabave i atraktivnih kulturnih sadržaja, uz obaveznu dozu aktivizma.

Summer3pSummer3p festival je ove godine bio suočen sa izostankom podrške pojedinih državnih instanci, pojavili su se i organizacioni problemi, ali će ipak Palić ugostiti izvođače iz stranih šest zemalja. Dolaze muzičari iz Irske i Nemačke, sa Malte, kao i iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Mađarske. U okviru muzičkog programa publiku očekuje više od 20 izvođača.

LOCO and JAM Tronic, Stereo Productions, Octopus Recordings Ireland Summer3pNa Moon Stage-u nastupiće superstar duo iz Severne Irske – Loco & Jam, zatim popularni nemački DJ Eric Sneo, domaća zvezda Ilija Đoković, dok sa Malte dolazi Daniel Blade, a iz Hrvatske Andrologic. Tu je još jedan istaknuti predstavnik regionalne plesne scene Hibrid (BiH), kao i najbolja selekcija subotičkih DJ-eva.

Pored muzičkog programa, festival će i ove godine ponuditi raznovrsne prateće programe. Poseban akcenat na kreativnim sadržajima za najmlađe, uz “Porodični dan” koji je prošle godine izazvao veliko interesovanje publike.

ROBIN FUTAKI Sing Sing, Carbon Black Hungary Summer3pI ove godine posetioci festivala moći će svoju kreativnost i aktivizam da ispolje učešćem u nekoj od kampanja, zatim radionica (likovnoj, radionici reciklaže, kao i ekološkoj radionici za decu), ili sportskim aktivnostima (joga, aerobik i fitnes, odbojka, speedminton).

Pohvale i priznanja

“Summer3p” festival sa ponosom nosi EFFE etiketu za 2017/2018; koju je inače dobio i za prethodnu sezonu 2015/2016, i pripada grupi najboljih evropskih festivala u svojoj kategoriji. To je odlučeno je nakon procesa intenzivne evaluacije od strane nacionalnih eksperata i međunarodnog žirija.

Portal EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe (Evropa za festivale, festivali za Evropu); pokrenut od strane Asocijacije evropskih festivala (European Festivals Association, EFA); namenjen je građanima i profesionalcima koji žele da otkriju evropske festivale i da učestvuju na njima.

summer3p-2016-Festival je 2015. godine dobio priznanje za izuzetan doprinos razvoju turizma na Paliću, a od 2010. je uvršten u zvaničnu turističku ponudu Grada Subotice, Vojvodine i Republike Srbije. O uspehu i kvalitetu “Summer3p” festivala takođe govori u prilog i to da je 2012. godine ugledni engleski časopis “Gardijan” na svom sajtu, u pregled osam evropskih festivala koji se održavaju na najatraktivnijim lokacijama uvrstio “Summer3p” kao “festival elektronske muzike u kome možete uživati iz udobnosti gigantskog đakuzija”. To je još jedno priznanje za zanimljiv koncept “Summer3p” festivala, ali i za veliki entuzijazam koji organizatori, NVO ASSC, svake godine ulažu da bi napravili jednu od najboljih žurki u ovom delu Evrope.

“Summer3p” festival podržavaju Grad Subotica; AP Vojvodina; Kancelarija za mlade Subotica i Fondacija “Danilo Kiš”, a kompletan program će uskoro biti objavljen.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde