Svetska senzacija, mađarski pijanista Peter Bence 30. oktobra u Kombank dvorani

0
179

Novi svetski fenomen krosovera između klasične i pop muzike, stiže u Srbiju.

Svetska senzacija, mađarski pijanista Peter Bence 30. oktobra u Kombank dvoraniPeter Bence nastupiće u Kombank dvorani 30. oktobra. Mladi mađarski pijanista, kompozitor i producent rođen 1991. godine. Kao čudo od deteta, počeo je da svira klavir sa dve godine! Sa sedam godina primljen je na renomiranu akademiju “Franc List”, gde je napisoa svoju prvu kompoziciju pod uticajem Mocarta i Šopena. Samo četiri godine kasnije objavio je svoj prvi solo album sa autorskim kompozicijama. Godine 2004. dobio je treću nagradu na takmičenju “Gyorgy Ferenczy International Piano Contest”, a 2008. objavio je svoj drugi album “Nightfall”.

„Wonder Strings“: Pop i rok hitovi u klasičnoj dimenziji

Inspirisan poznatim Džonom Vilijamsom otišao je u Boston da studira komponovanje muzike za film na “Berklee College of Music”, najistaknutijem privatnom univerzitetu posvećenom savremenoj muzici. Istovremeno je postao poznat u svetu, zahvaljujući svojim video klipovima objavljenim na internetu sa obradama poznatih hitova. Prva je bila obrada pesme “Bad” Majkla Džeksona. Taj video je postao viralan za nekoliko dana. A, zatim i “Cheap Thrills” Sie; “Don’t stop me now” grupe “Queen”; “Cry me a river” Džastina Timberlejka; i mnogi drugi. Ovi klipovi na njegovim zvaničnim Facebook i YouTube kanalima dostižu približno 300 miliona pregleda! Njegov najnoviji video objavljen u maju 2018, pesma “Africa” grupe “Toto”, za samo dva meseca imao je preko dva i po miliona pregleda.

Šesti Boljšoj festival završen, dodeljene „matrjoške“ najboljima

Bence je dobitnik brojnih nagrada, a bio je upisan kao rekorder i u Ginisovu knjigu rekorda od januara 2012. do juna 2017. u kategoriji “Most Piano Key Hits in One Minute” (najveći broj udara po dirkama klavira u minuti). U toku 2017. je bio na turneji u 20 zemalja na četiri kontinenta. Učestvovao je, između ostalog, na koncertu BBC’s Proms u Hajd Parku u Londonu pred više od 50.000 gledalaca.

Peter Bence se ističe po tome što je uspeo da “sruši” granice između klasične i pop muzike zahvaljujući svom veoma ekspresivnom i savremenom stilu, čime je uspeo da podigne sviranje klavira na sasvim novi nivo i istovremeno inspiriše mlade generacije muzičara i zaljubljenika u muziku širom sveta.

„Kolarac – Tvoj svet muzike“: Koncerti Ive Pogorelića i Stefana Milenkovića

Njegov koncert u Beogradu predstavlja jedinstvenu priliku za publiku da uživa u talentu ovog mađarskog muzičara. Ulaznice za koncert po cenama od 2.300 dinara u prodaji su od 31. jula na prodajnim mestima Eventima i na blagajni Kombank dvorane.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde