Petar Grašo se vratio u Sava centar i održao koncert za pamćenje

0
261

Popularni pevač iz Splita oduševio je brojnu publiku u novobeogradskoj dvorani.

petar grašo koncert za pamćenje sc
Foto: Promo

Petar Grašo, pevač koji slavi dve decenije karijere, održao je u Sava centru 31. marta koncert za pamćenje. Ulaznice su bile rasprodate nekoliko nedelja pre zakazanog termina. Publici koja je ispunila dvoranu, Grašo je zajedno sa svojim gostima priredio vrhunski doživljaj u više od dva i po sata. Beogradske dame su se uželele markantnog Dalmatinca, koji je na istom mestu pre nepunih devet godina prvi put zapevao. Čim se pojavio na bini osetila se euforija i čule ovacije.

Petar Grašo ima novi singl „Ako te pitaju“, u martu koncert u Beogradu
petar grašo koncert za pamćenje sc
Foto: Promo

Grašo je uz “Šporke riči” odmah ritmom zagrejao punu dvoranu. Nizao je hit za hitom – vešto balansirajuči između balada i pesama koje su dizale publiku na noge. Ubrzo se neminovno sve pretvorilo u veliku žurku. Kulminirala je čim su se začuli prvi taktovi “Vere od suvog zlata”. Grašo je, između ostalog, podsetio prisutne i na svoje duetske hitove sa Doris Dragović (“Što je to od mene ostalo”) i legendarnim Arsenom Dedićem (“Sad te se samo rijetko sjetim”).

Tonči Huljić i „Madre Badessa“ najavili album singlom „Pošteno“

U spektaklu su uživalie mnoge poznate osobe poput košarkaškog asa Dina Rađe, tenisera Filipa Krainovića, voditeljke i pevačice Nine Radulović, te brojnih Grašinih kolega – Saše Matića, Harisa Džinovića, Stevana Anđelkovića, Romane Panić… Splićanin je posebno “pogodio” sa odabirom gostiju – Tončijem Huljićem i svojom životnom saputnicom Danijelom Martinović. Huljić je svojim karakterističnim vokalom podsetio na neke hitove “Magazina”, ali i pesme nastale u sklopu projekta “Madre Badessa” gde je upravo Grašo uz Bregovića bio gost na prvom albumu.

Severina producirala baladu Danijele Martinović „Telefon“
petar grašo koncert za pamćenje sc
Foto: Promo

Kad je na sceni bila Danijela Martinović, koja nikad nije održala samostalni koncert u Beogradu, pokazalo se da bi tako nešto bilo pun pogodak. Bivša pevačica “Magazina” je podsetila da joj je ovo bio drugi put da zapeva na bini Sava centra. Prvi put joj se to desilo još sa 17 godina, kad je bila prateći vokal Miši Kovaču. Ovoga puta, uz nezaobilaznu evrovizijsku “Neka mi ne svane” i još jedan veliki hit “Da je slađe zaspati”, plavokosa pevačica je izvela i aktuelni hit “Telefon”. A koji je producirala njena drugarica Severina Kojić.

Goran Karan predstavio spot za pesmu „Moja košulja“
petar grašo koncert za pamćenje sc danijela martinović
Foto: Promo

Čak ni oni najprobirljiviji nisu ostali uskraćeni ove večeri za neki od brojnih hitova Graša: “Srce za vodiča”; “Mjesec iznad oblaka”; “Kada krenu vlakovi” iz repertoara “Magazina”; “Trebam nekoga”; “Lakše mi je s njom”; “Ljubav jedne žene”; “Nevista”; “Jedina”; “Ni mrvu sriće”; “Moje zlato”…

Jelena Rozga podelila sa obožavaocima „Najbolji dan“

Sa posebnim oduševljenjem je dočekan “Utorak”. Očekivano, Grašo je pažnju posvetio i slavnom kolegi Oliveru Dragojeviću, koji mu je kao autoru pružio veliku šansu još kao tinejdžeru. Petar je, u to ime, otpevao “Dvaput sam umra'”. A, uspomena na Đorđa Novkovića sačuvana je u njegovoj obradi “Nikoga nisam volio tako”, koju je prvo snimio Mišo Kovač a Grašo je obradio uz, kako kaže, nagovor i želju samog Đorđa Novkovića. Oduševljene devojčice su svom ljubimcu Grašu donosile na binu cveće i medvediće. Koncert je završen uz nezaobilaznu pesmu “Tko nam brani”.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde