Petar Grašo ima novi singl “Ako te pitaju”, u martu koncert u Beogradu

0
1040

Popularni pevač najavio je krajem marta druženje sa beogradskom publikom. Dotada, publika može da uživa uz novi singl.

petar graso mart scPetar Grašo i njegov bend nastupiće 30. marta 2018. u Sava centru. To je vest koja će, sasvim sigurno, obradovati njegove brojne obožavaoce u Srbiji i Beogradu. A pre desetak dana on je objavio spot za novu pesmu “Ako te pitaju”.

– Izuzetno se radujem ponovnom dolasku u Beograd i nastupu u Sava centru. Dva koncerta za redom na tom mestu 2009. godine su bili od onih koje ćemo zauvek pamtiti, a lјubav i entuzijazam publike bili su fantastični. Nadamo se da ćete nam se opet pridružiti u večeri koja se ne zaboravlja! – poručio je Grašo.

Nastavak saradnje: Seve i Danijela snimaju duet „Sestre“

petar grašo koncert fb
Foto: Facebook / Petar Grašo

Uz pregršt nezaboravnih pesama kao što su “Utorak”; “Tko nam brani”; “Ljubav jedne zene”; “Vera od suvog zlata”; “Volim i postojim”, publika će imati priliku da u Sava Centru čuje i nove numere “Moje zlato”, “Srce za vodiča”, kao i “Ako me pitaju”, objavljenu sredinom decembra. Za nju je muziku komponovao Tonči Huljić, tekst je napisala njegova supruga Vjekoslava Huljić, dok aranžman potpisuju pevač i kompozitor zajedno sa Škarom i Vasićem.

– Grašina harizma, strast i živost čine svaki njegov nastup jedinstvenim iskustvom. Uz uvek izuzetno zanimljive goste, koji će mu se pridružiti u ovoj beogradskoj koncertnoj avanturi, sve njegove obožavaoce očekuje vrhunski muzički doživljaj! – najavljuju organizatori.

Koncert Gibonnija za Dan žena u Novom Sadu

petar grašo spot ako te pitaju fb
Grašo na snimanju spota za pesmu “Ako te pitaju” Foto: Facebook / Petar Grašo

Petar Grašo je pevač, kompozitor zabavne i pop muzike, kao i tekstopisac. Sarađivao je sa brojnim izvođačima (Oliver Dragojević; Doris Dragović; Danijela Martinović…). Muzikom se bavi od detinjstva, a sa 16 godina napisao je pesmu “Boginja”, sa kojom je Oliver Dragojević na “Dori” 1995. osvojio drugo mesto.
Pesma “Trebam nekoga” bila je više od 12 nedelјa na prvom mestu hrvatske top liste, a ujedno je i početak razdoblјa u kojem će se Grašo potvrditi kao jedan od najuspešnijih pop autora i pevača mlađe generacije. Novostečenu popularnost nastavlja hitom “Idi”. Započinje saradnju sa Tončijem i Vjekoslavom Huljić sa njihovom pesmom “Ne boli me”.

Josipa Lisac završava slavljeničku turneju u Sava centru na Dan zaljubljenih

Foto: Facebook / Petar Grašo
Foto: Facebook / Petar Grašo

Nјegov prvi album, “Mjesec iznad oblaka” objavljen je 1997. i prodat je u 110.000 primeraka. Krajem 1999. izašao je Grašin drugi album “Utorak”, gde su se osim naslovne numere izdvojile i pesme “Ko nam brani”, “Ljubav jedne žene” i “Nevista”. Petar je ponovo sa tim numerama osvojio top-liste. Ovaj album prodat je u Sloveniji u osmostruko zlatnom tiražu (preko 40.000 primeraka), što je do danas najveći tiraž jednog muškog izvođača. Treći album naziva “Šporke riči” (2003) dostigao je zlatne tiraže u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji. Na albumu se posebno ističu pesme “Jedina”; “Sad te se samo rijetko sjetim” (duet sa Arsenom Dedićem); kao i “Vera od suvog zlata”, sa kojom iste godine osvaja Gran Pri na Splitskom festivalu.

Karte za martovski koncert u Sava centru se prodaju u četiri kategorije. I to, I kategorija – 2.500 dinara; II kategorija – 2.200; III kategorija – 2.000; IV kategorija – 1.700 dinara.

AKO TE PITAJU

Još su do lani moje noći, moji dani
Bili ka’ i karte razbacani
Naniza pute i minute, žene puste
A desila se onda ti

Sad si lipota, sad si ljubav mog života
Lice sreće prvo, drugo, treće
Kada se ljubav dogodi i kad život pogodi
Tu san ja i tu si ti

Ako te pitaju moja ljubavi
Je l’ nan lipo reci je
Imamo na svitu sve
Ako me pitaju moja ljubavi
Je l’ mi fali život otprije
Reć’ ću nije ga ni bilo bez tebe

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde