Muzička šaNSa: Pet mladih novosadskih bendova dobilo svoju priliku

0
71

Projekat Muzička šaNSa se održava sa ciljem da osnaži mlade bendove u Novom Sadu i pruži im mogućnost saradnje sa stručnjacima iz različitih relevantnih oblasti, kao i niz radionica koje će im pomoći da se usavrše i poboljšaju svoje muzičke sposobnosti. Savez studenata Univerziteta u Novom Sadu, u saradnji i uz finansijsku podršku Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019 (OPENS2019) je pokrenuo ovaj projekat u želji da pomogne mladim talentovanim Novosađanima.

Muzička šaNSa: Pet mladih novosadskih bendova dobilo svoju priliku

Po drugi put pet mladih novosadskih bendova će imati priliku da u okviru projekta Muzička šaNSa snime svoju prvu pesmu i spot! Tokom sledećeg perioda ove pažljivo odabrane grupe će raditi na usavršavanju svojih veština, kao i kreiranju nove pesme i koncepta za spot. A to su: “B.R.A.I.N.”; “Architect Of Pain”; “5 minuta slave”; “Tri palme”; i “Bulka”. Svaki od odabranih bendova doprinosi muzičkoj sceni Novog Sada na jedinstven način, kažu organizatori projekta.

Muzička šaNSa: Takmičenje mladih novosadskih bendova

Savez studenata Univerziteta u Novom Sadu je najstarija studentska organizacija koja brine o položaju svih studenata u Novom Sadu. Cilj udruženja jeste organizacija sadržaja koji doprinose stvaranju povoljnih uslova za iskazivanje kreativnosti studenata kroz naučno, kulturno, sportsko i svako drugo delovanje.

Omladinska prestonica Evrope Novi Sad je savez udruženja koji zajedno sa svojim partnerima sprovodi programe za mlade zahvaljujući kojem je Novi Sad osvojio tu laskavu titulu. Jedan od ciljeva OPENS-a jeste da podstiče aktivizam mladih u Novom Sadu. Baš iz tog razloga je i podržao ovaj projekat.

11. Demofest: Bend “Sergio Lounge” pobednik festivala
Muzička šaNSa: Pet mladih novosadskih bendova dobilo svoju priliku

Ovaj projekat pokrenut je početkom 2018. kako bi mladima od 18 do 30 godina obezbedio više mogućnosti da ispolje svoju kreativnost i pružio dostupnost prostora za stvaranje muzike, vežbanje i usavršavanje na novosadskoj muzičkoj sceni. A, 2019. godine započinje svoju drugu sezonu.

B.R.A.I.N.

Arsenije, Gordan i Boža čine ovaj bend – mathcore posthardcore avantgardni trio. Kao svoju najveću inspiraciju navode američki hevi metal bend “Dog Fashion Disco”.

Architect Of Pain

Thrash, heavy, metal bend čine Daniel, Milan, Nikola, Daniel i Đorđe. Pored toga što vole muziku i uživaju u njoj, oni su i ekipa koja se i jako dobro druži, i provodi dosta vremena zajedno.

5 minuta slave

Ozbiljan a šaljiv pank-rok je zvuk kojim bi Vid, Petar, Milan i Ivan opisali svoju grupu. Inspiraciju crpe iz neizmerne ljubav prema muzici i iz instrumenata koje sviraju. Kao najveći uzor ističu bend “Atheist Rap”.

Tri palme

Predrag, Jovan, Dušan i Bojan su spontano, iz ljubavi prema muzici kreirali svoju grupu. Kao najveću inspiraciju navode “Flamingose”. A, najupečatljivija karakteristika njihovog zvuka jeste da je brz, letnji i poučan.

Bulka

Ovaj bend inspirisan je sastavima poput “Leprous”; “Pain Of Salvation”; “Karnivool i Tesseract”; “Porcupine Tree”… Marko, Veljko, Stefan i Filip ističu da je njihova muzika gruba, eksperimentalna i nepredvidiva.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde