Preko pet hiljada posetilaca na proslavi devetog rođendana Avalskog tornja

0
94

“Čuvar grada” je ovog vikenda bio epicentar dešavanja u srpskoj prestonici.

Preko pet hiljada posetilaca na proslavi devetog rođendana Avalskog tornja

U nedelju, 21. aprila, obeležena je devetogodišnjica od otvaranja obnovljenog tornja na Avali, koji je srušen pre dve decenije u NATO bombardovanju. JP Emisiona tehnika i veze, u čijoj je nadležnosti rad Avalskog tornja, priredilo je za brojne goste i zvanice bogat zabavni i kulturni program, koji je pored ostalih iznenađenja, bio deo velikog rođendanskog slavlja. Preko pet hiljada posetlaca je proslavilo rođendan Avalskog tornja. Oni su uz zabavu za sve generacije, ali i lepo vreme, proveli nezaboravni dan u prirodi.

Kako je 15 beogradskih naselja dobilo ime…
Preko pet hiljada posetilaca na proslavi devetog rođendana Avalskog tornja

Atmosferu je zagrejao izvanredan nastup dečjeg hora koji su izvodili najpopularnije rok i pop pesme. Lavine pohvala dobila je i trinaestogodišnja Dijana Dragosavljević koja je otpevala neke od najpoznatijih etno pesama, ali i KUD “Izvor”. Proslavi rođendana Avalskog tornja prisustvovali su i glumac Milan Kalinić, kao i influenseri – blogerka Mina Fu Smiljanić i Boris Radošević, poznatiji na Instagramu kao Lutajući putnik. Oni su iznenadili okupljene i ohrabrili sportske avanturiste da se spuste konopcima niz Avalski toranj, i to sa 110 metara njegove visine, sa čijeg se vrha pruža spektakularan pogled na veliki deo Šumadije.

Najmlađe posetioce je pored facepaintinga, zabavljao plesni šou dečje hip-hop grupe. Takođe i kreativan rad u okviru “Lego” radionice koja se održavala u prostorijama Muzeja emisione tehnike. Posetioci su uživali u raznim đakonijama koje su pripremile gošće iz Turističke organizacije Ražnja. Imali su priliku da vide i borbu vitezova iz Smedereva, a ljubitelji mode uživali su u reviji.

AVANTURE AUTOSTOPERA (6): Kako smo prespavali na italijanskom groblju
Preko pet hiljada posetilaca na proslavi devetog rođendana Avalskog tornja

Avalski toranj je proslavom svog devetog rođendana zvanično otvorio novu, letnju sezonu. Ona će posetiocima ponuditi puno novih sadržaja. Toranj je tokom 2018. posetilo rekordnih 185.000 ljudi. Broj onih koji su uživali u besplatnim pratećim aktivnostima na kompleksu tornja, bio je mnogo veći. Konstantno ulaganje JP Emisione tehnike i veze u inovativne sadržaje je doprinelo da je toranj danas poznat ne samo po čuvenom panoramskom pogledu, već i po odličnoj zabavi. A, koja traje preko cele godine! Očekuje se da će broj posetilaca Avale i Avalskog tornja u 2019. premašiti sve dosadašnje rekorde.

PR / Foto: Promo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde