Pesma Ramba Amadeusa “Euro Neuro” proglašena najgorom u istoriji Evrosonga

0
283

Rambo Amadeus je 2012. godine predstavljao Crnu Goru na Evrosongu. Manifestacija se održavala u Bakuu, u Azerbejdžanu, i učestvovalo je 42 zemlje. A, zemlja povratnik je bila upravo Crna Gora, koja prethodne dve godine nije učestvovala na ovom muzičkom festivalu.

Rambo Amadeus Euro Neuro Foto Printskrin YouTube
Foto: Printskrin YouTube

Rambo se tada takmičio sa pesmom “Euro Neuro”, i nastupio je prve polufinalne večeri. Ali, nije se plasirao u finale “Pesme Evrovizije”. Autori pesme su, inače, Rambo Amadeus i Robert Pešut, poznatiji kao Magnifico (Manjifiko), u čijem studiju u Ljubljani je “Euro Neuro” bila snimljena. A, šest godina kasnije ista ta pesma je u jednoj španskoj TV emisiji proglašena – za najgoru u istoriji ovog prestižnog muzičkog takmičenja!

Rambo Amadeus objavio baladu „Bi li mi kazala“

Rambo se i sam time ponosno pohvalio na Facebooku, istakavši da mu je – čast!
– Sa ponosom sam prihvatio ovu vest koju su pronašli fanovi u Španiji. Pesma “Euro Neuro” proglašena je za najgoru na Evroviziji i to svih vremena. Jeeeah! Pobednik Hororvizije, u apsolutnoj kategoriji, za sva vremena. Velika čast, zaista – napisao je Rambo.

Kako je pričao pred put u Baku, na takmičenje je otišao s namerom da “nastavi neuspešnu tradiciju crnogorskih predstavnika na Evrosongu”. Pošto se uspešno nije plasirao u finale, pozivao je publiku da proslavi njegov “slavan poraz”. Rambo je u Azerbejdžanu izazvao veliku pažnju i scenskim nastupom, koji je uključivao “trojanskog magarca”, a u tekstu su fanovi tražili političko-društvene poruke.

Evrosong 2018: „Sanja Ilić i Balkanika“ u finalu!

– Nije mi to bila namera, “Euro Neuro” je priča o običnom čoveku. Svi smo pomalo neurotični zbog velikih promena koje se dešavaju u svetu. Post-industrijska informatička revolucija je u toku, i moramo sebi i drugima postaviti mnogo pitanja – objasnio je Rambo tada.
Šteta što ga mnogi izgleda nisu razumeli.

Rambo Amadeus bi da svira sa bendom u lunarnom vozilu

 

J. D.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde