UK “Parobrod”: Bisera Veletanlić 18. aprila – za samo 100 ljudi!

0
157

Bisera VeletanlićU kamernom prostoru reprodukcije live nastupa nacionalnih džez i pop klasika, u Klavir holu Arsena Dedića u UK “Parobrod”, nastupiće u sredu, 18. aprila, muzička diva Bisera Veletanlić.

“Parobrod” je jedna od najznačajnijih referentnih tačaka savremene kulture u Beogradu. Community hub, u centru grada, u Kapetan Mišinoj 6a, ugostiće 18. aprila interpretaorku nezaboravnih hitova “Zlatni dan”, “Milo moje”, “Ne plači”, “Nikada više”… Bisera Veletanlić održaće studijski live koncert za samo 100 gledalaca u Klavir holu Arsena Dedića!

Vasil Hadžimanov na listi najboljih svetskih džezera

– Nakon koncertnog vinila “Pijanisti – pop i džez klasici”, uživo snimljenog u “Parobrodu”, na kojima si između ostalih nastupali Vasil Hadžimanov i Kornelije Kovač, potom rasprodatih koncerata Bojane Vunturišević i Lady Jelene Petošević u decembru i januaru prošle godine, ispunjavamo obećanje – nastavljamo dalje. Bisera Veletanlić je (kao i još jedno ime koje će slediti nakon nje), poslednja preostala muzička diva i evergreen klasik, nekadašnjeg zajedničkog kulturnog prostora revijalne zabavne muzike – najavljuju iz “Parobroda”. – Kako smo njeni privilegovani savremenici, to je sve dovoljan razlog, da se na ovom intimnom i kamernom koncertu u pratnji VH-tria, bude deo tzv. vip publikuma i atmosfere, kao malog delića istorije, nove LP ploče “Pop i džez ženski vokali u Klavir holu Arsena Dedića”.

Nišville: Bubnjaru Lazaru Tošiću nagrada za životno delo
Bisera Veletanlić
Foto: Promo

Bisera je prvi put pevala javno 1960. godine u jednoj od emisija “Mikrofon je vaš”. Na zagrebačkoj televiziji je debitovala 1963. u duetu sa sestrom Senkom, a zatim je još dva puta snimala za emisiju “Muzički TV magazin”. U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri snimila je veliki broj nezaboravnih pesama, koje su obeležile čitav jedan preriod u jugoslovenskoj muzici. Bila je aktivni učesnik, i redovno je odnosila prve nagrade stručnog žirija na festivalima “Opatija”; “Vaš šlager sezone”; “Beogradsko proleće”; “Zagrebfest”; “Split”; “MESAM”…

Nišville 2017: Peti Ostin proslavila rođendan na Tvrđavi

Najuspešniju saradnju ostvarila je sa Kornelijem Kovačem. Snimala je i sa Arsenom Dedićem i Goranom Bregovićem. Osim muzikom, Bisera Veletanlić bavila se i glumom i slikarstvom. Njen se muzički stil može opisati kao mešavina velegradskih šansona, domaćih šlagera i džeza.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde