Kako je vremešni par iz Bugarske osvojio smeštaj i karte za Nišville Festival

0
220

Među posetiocima 34. Nišville Jazz Festivala, koji će se održati od 10. do 13. avgusta na niškoj Tvrđavi, biće i vremešan par iz Bugarske. Oni su nedavno osvojili besplatan smeštaj, hranu i karte za Nišville, za sva četiri dana festivala.

bugarski vremesni par osvojio karte za Nišville
Par iz Bugarske koji voli da pleše, posetiće NIš i festival, Foto: Super radio

Par iz Bugarske je prisustvovao koncertima niških džez bendova u okviru promocije Nišville 2017 u Sofiji, i tada su osvojili simpatije mnogih prisutnih, kao i pomenutu nagradu.
– Nagradu su dobili zato što su neizmeno simpatični. Trebalo bi da budu među posetiocima na Midnight Jazzdance Stage-u – objasnio je za Super radio svoju spontanu odluku direktor Nišville Jazz Festivala Ivan Blagojević.

Na Nišville 2017 nastupaju i Bisera, Vasil, Rambo i Rundek

nišvil u sofiji
Niški bendovi nastupili su u Sofiji, Foto: Super radio

Vremešni gospodin i gospođa nisu bili samo najstariji plesni par koji je vatreno plesao uz muziku niških bendova “Beni Briknam”, “Jayus Jazz” i “Jazz Edikt”, u dvorištu kluba Majmunarka u Sofiji, nego su bili jedini par koji je zaista plesao.

– Dolazimo na Nišville festival obavezno! – rekao je par u glas, ali svoja imena nisu želeli da otkriju. Kako rekoše – ne žele da malerišu. Tako prenosi Super radio, uz opasku, ukoliko su dobro razumeli, pošto su gospođa i gospodin pričali na bugarskom

BBC turistima preporučuje Nišvil

nišvil bugarka
Bugarska džez pevačica Kamelija Todorov nastupiće druge večeri festivala, Foto: Super radio

Saznali su i da su nekada bili u braku, zatim se razišli i sada su ponovo zajedno. O detaljima, ukoliko znate bugarski, pitajte ih sami. Jer, sigurno će te ih prepoznati na Nišville 2017. On će biti sedokosi muškarac, koji će bez ustručavanja zaigrati sa svojom partnerkom. A, ona žena koja neće morati da igra sama, jer će njen partner uraditi najlogičniju stvar dok svira muzika – zaplesaće.

Teatarski festival od ove godine na Nišvillu

Inače, oko šezdesetak predstavnika Nišville festivala, novinara i muzičara otputovalo je u Sofiju prošlog vikenda. Tamo je u srpskoj ambasadi u Bugarskoj najavljen nastup najpoznatije bugarske džez pevačica Kamelije Todorov druge večeri festivala, 11. avgusta. Njoj će ovo biti prvi dolazak u Srbiju. Direktor Nišville Festivala je naglasio da se za 23 godine, koliko je on direktor, nije dogodilo da Nišville prođe bez nastupa najznačajnijih džez muzičara iz Bugarske.

E. A. / Izvor: Super Radio

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde