Pandemonijum 5: “Priča o vojniku” završava ciklus

0
155

Beogradska filharmonija će ciklus “Pandemonijum” zatvoriti “delom “Priča o vojniku” Stravinskog.

priča o vojniku bg fCiklus će zatvoriti jedino delo koje je već poznato našoj publici, a zbog svog značaja i vrednosti, neizostavni je deo ovog koncepta – intrigantna i danas revolucionarna, “Priča o vojniku” Igora Stravinskog. Ovo remek delo kamerne muzike jedan je od prvih primera interdisciplinarnog, totalnog teatra, koje je zamišlјeno da objedini igru, muziku i glumu. Komad obrađuje faustovsku temu – priču o vojniku, povratniku iz rata, koji je prodao svoju violinu/dušu đavolu u zamenu za bogatstvo.

Pandemonijum #3: „Putovanje u Italiju“ 30. novembra
priča o vojniku bg f kolarac Vladica Milosavljavić i Tamara Krcunović Foto Marko Đoković Promo}o
Vladica Milosavljavić i Tamara Krcunović

“Priča o vojniku”, prema tekstu Šarla Ferdinanda Ramija i na muziku Igora Stravinskog, na Kamernoj sceni Beogradske filharmonije biće izvedena 5. aprila u 19h. Inače, ovo delo je premijerno izvedeno 1918. i inspirisano je ruskom bajkom koju je Rami osavremenio.

Spektakl za završnicu otvaranja: Beogradska filharmonija i „Bolero“ u MSU

Reditelj je Vlatko Ilić. On se odlučio za izazovniju postavku, u duhu avangardnih radova s početka XX veka. “Priča o vojniku” će se sastojati od fragmenata: snimljenog govornog video-materijala sa glumicama Vladicom Milosavljević i Tamarom Krcunović i onim što će se događati uživo na sceni: vizuelni umetnik Vojislav Klačar će sa glumicama praviti vojnika od novina (građe spektakla), a sve uz muzičku pratnju filharmoničara.

E. A. / Foto: Beogradska filharmonija, Marko Đoković / Promo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde