“Palić u Beogradu” u bioskopu “Fontana”

0
92

Kao i prethodne ćetiri, i ove godine će beogradska publika u okviru programa “Palić u Beogradu” imati priliku da pogleda tokom trajanja Festivala evropskog filma Palić u bioskopu “Fontana” atraktivan izbor filmova iz selekacija Glavni takmičarski program, Paralele i sudari, Mladi duh Evrope, Novi mađarski film i Hrvatska u fokusu.

Program “Palić u Beogradu” otvoriće danas od 17 časova napet i duhovit dokumentarac “Još 50 minuta”, koji prati fudbalsku reprezentaciju Mađarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Takođe danas, od 19h, biće prikazan “Zadavljen”. To je psihološki triler zasnovan na istinitom događaju. Dešava se u Mađarskoj provinciji šezdesetih, kada gradić Martfu biva pogođen nizom svirepih ubistava.

Publika će sigurno uživati i u komediji “Istočni biznis”. Priča je o dva prijatelja iz Moldavije, koja imaju nekoliko ingenioznih ideja kako da zarade novac. Biće prikazan i poljski film “Poslednja porodica”. Govori o legendarnom slikaru Zdzislawu Beksinskom, njegovoj ženi Zofiji i njihovom sinu Tomaszu, cenjenom muzičkom kritičaru i prevodiocu. Njihovi životi su daleko od normalnih.

50-more-minutes palic u beogradu1
Iz filma “Još 50 minuta”

Iz selekcije Hrvatska u fokusu dolazi komedija “Ministarstvo ljubavi” reditelja Pave Marinkovića. Film prati nezaposlenog biologa Krešu, posrnulog samopouzdanja i u bračnoj krizi. Krešo je zadužen za hvatanje udovica u prestupu. Naime, država je odlučila da stane na kraj udovicama hrvatskih branitelja, koje žive u vanbračnim zajednicama, a primaju penzije pokojnih muževa. Stvari se dodatno zakomplikuju kada se Krešo zaljubi u jednu od udovica.

Biće prikazan i odlični estonski film “Novembar” reditelja Rajnera Sarneta (Rainer Sarnet). Film je nagrađen na Paliću 2011. godine za adaptaciju romana “Idiot” F. M. Dostojevskog. “Novembar” je snolika mešavina paganske magije, crnog humora i romanse. Film je nagrađen na festivalu Tribeka za najbolju fotografiju.

palić u beogradu ministarstvo ljubavi
Iz filma “Ministarstvo ljubavi”
U filmu “Kralj” priča je smeštena u 1860. godinu. Francuski advokat Orélie-Antoine de Tounens sanja kako će postati kralj Patagonije. A to i postaje. Ili se bar tako čini.

Iz programa Paralele i sudari stiže prvi dugometražni igrani film slovačkog reditelja Đerđa Krištofa “Napolju” (György Kristóf) premijerno prikazanog u programu Izvestan pogled ovogodišnjeg festivala u Kanu.

Poslednjeg dana, u petak 21. jula, beogradsku publiku očekuje mađarsko ostvarenje “1945”. Zanimljiv zaplet nastaje nakon misterioznog susreta dva stranca u crnom na jednoj železničkoj stanici. U petak je na programu i film “Park” Sofie Exarchou iz Glavnog takmičarskog programa. Govori o grupi dečaka koja luta po ruševinama Olimpijskog sela u Atini, igrajući uvrnutu verziju Olimpijskih igara.

Cena ulaznica za jednu projekciju u bioskopu “Fontana” na Novom Beogradu je 200 dinara.

Raspored po danima i satnicu projekcija možete pogledati OVDE.

PR

 

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde