Pala poslednja klapa TV serije “Koreni”

1
333

U okolini Jagodine, u selu Gornji Račnik, Radio-televizija Srbije i producentska kuća “Eye to Eye” završili su snimanje serije “Koreni” po antologijskom romanu Dobrice Ćosića.

pala poslednja klapa koreni
N snimanju u selu Gornji Račnik kod Jagodine, Foto: Printskrin / RTS

Pala poslednja klapa TV serije, koju će gledaoci gledati od jeseni naredne godine. Priču u deset epizoda o srpskoj porodici Katić režira Ivan Živković. Politička previranja u Srbiji s kraja XIX i na početku XX veka, problem identiteta i porekla, odnos privatnog i političkog… sve kroz prizmu bogate seoske porodice Katić dočarao je Ćosić u “Korenima”. Uloge u seriji su poverene Žarku Lauševiću, Slobodi Mićalović, Nenadu Jezdiću, Igoru Đorđeviću, Anici Dobroj, Goranu Šušljiku i drugima.

Serija „Koreni“: Snimljena i buna u selu Prerovu

pala poslednja klapa koreni reditelj Ivan Živković
Reditelj Ivan Živković, Foto: Printskrin / RTS

– Mislim da smo uspeli! Odnosno, nadam se da smo uspeli da se sa tim veoma ozbiljnim materijalom iznesemo, i mi našom silom, svih nas, i pisaca i glumaca i svih sektora – kaže režiser Ivan Živković.

pala poslednja klapa koreni žarko laušević
Žarko Laušević igra Aćima Katičća, Foto: Printskrin / RTS

Aćima Katića, čoveka tradicionalnog kova i radikala igra Žarko Laušević.
– Zahvalan sam stvarno celoj ekipi koja se potrudila da uradi jedan vrlo profesionalan posao. Nadam se da će imati smisla. Za tako dobru literaturu mislim da bi uvek trebalo da se pronađe vreme – istakao je Laušević.

Počelo snimanje serije „Koreni“ sa Lauševićem u glavnoj ulozi

igor đorđević i sloboda mićalović koreni
Igor Đorđević i Sloboda Mićalović, Foto: Printskrin / RTS

Posle višemesečnog snimanja ekipa serije je umorna, ali zadovoljna.
– Srećan sam što sam bio u prilici da zajedno sa svima nama ispričam priču koju je ispričao Dobrica Ćosić. Mislim da će ona zauvek biti važna za nas! – rekao je Goran Šušljik, izvršni producent i glumac.

Izvor: RTS

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde