“Ovaj svet se menja” – novi album “Bajage i Instruktora”

0
88

Kao i prethodno izdanje “U sali lom”, i ovaj album zajednički objavljuju dve najveće diskografske kuće u regionu – PGP RTS i “Croatia Records”.

"Ovaj svet se menja" - novi album "Bajage i Instruktora"
Bajaga i Instruktori, Foto: Promo/ N.Babić

Novi, 13. studijski album “Bajage i Instruktora” nosi naziv “Ovaj svet se menja”. Na njemu je devet pesama, i naći će se u prodaji je od 14. septembra.

Momčilo Bajagić Bajaga, Žika Milenković, Miroslav Cvetković, Alkeksandar Saša Lokner, Čeda Macura i Marko Nježić Kića iskoristili su koncertnu pauzu uzrokovanu pandemijom Covida-19 i snimili izdanje gde većinu materijala čine pesme koje je Bajaga ranije pisao za druge izvođače, ili za film, pozorište i TV. Tako su nove verzije dobili hitovi Zdravka Čolića “Tvoje oči” i “Moja draga”; pa “Ja sam se ložio na tebe”, koju je Bajaga napisao još kao član “Riblje čorbe”; “Ni na nebu ni na zemlji” – naslovna pesma iz istoimenog filma; zatim tema iz serije “Otvorena vrata”; kao i “Mladost” iz predstave “Ženidba i udadba”, sa izmenjenim tekstom, gde će spominjanje Arsena Dedića, zasigurno, izazvati posebne emocije.

BAJAGA: Dok nema koncerata radim na albumu i filmskoj muzici
Naslovna strana omota ovaj svet se menja

Uz naslovnu pesmu, koja otvara album i za koju će uskoro biti snimljen prvi spot, tu su još dve numere nastale ove godine. Obe su vezane za film “Hotel Beograd”. Publici je već dobro poznata “Darja”, sa Milošem Bikovićem, a pesma “Kako se to naziva”, čuje se u odjavnoj špici ovog ostvarenja.

Na albumu gostuju i frontmen benda “Iri FM” Vukašin Marković (trombon, vokal); Vladimir Čukić (bas); Marko Kuzmanović (bubnjevi); Nenad Petrović (saksofon); Radoje Raća Milutinović (balalajka); i Zoran Alvirović Kina (akustična gitara).

“Tri boje zvuka” – nova sezona, nova voditeljka i Bajaga za početak

Album “Ovaj svet se menja” sniman je, kao i prethodni, u “Studiju O” Olivera Jovanovića. Bend je nastavio saradnju i sa čuvenim producentom Sašom Habićem.
Omot, za koji je zaslužan takođe Vukašin Marković, koncipiran je tako da izgleda kao stranice pasoša.

– Naš menadžer Gane Pecikoza stalno nam je predlagao da snimimo ovako nešto. Nikada nisam pevao “Ja sam se ložio na tebe”, “Moja draga”, “Tvoje oči”… a, ljudi dosta vole i pesmu iz “Otvorenih vrata”… Za vreme korone smo se, uglavnom, bavili otkazivanjem koncerata. Ukapirali smo da jedino može da nas izvadi to da sednemo i nešto radimo. Pripremali smo album dva meseca, bili mesec dana u studiju, i mislim da smo na dobar način iskoristili ovo mrtvo vreme – kaže Bajaga.

MOMČILO BAJAGIĆ BAJAGA: Nema penzije u muzici

Promocija albuma će se odvijati u skladu sa situacijom vezano za Covid-19. Za sada, jedini zakazan koncert je, nevezan za novo izdanje, sa horom i orkestrom, pod dirigentskom palicom Vojkana Borisavljevića, 13. septembra na ARM stadionu u Skoplju.

– Tu bi moglo da stane 10.000 ljudi, ali u prodaji je između 1.500 i 2.000 ulaznica. Svi u publici će biti sa maskama. To je naš prvi koncert posle nastupa 7. marta u Osijeku. U Skoplju sviramo sa makedonskim orkestrom i horom – ističe Bajaga.

E. A. / Izvor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde