Ovacije za “Kozje uši”

0
444

Dugim, gromoglasanim aplauzom prisutni u Centru Sava nagradili su ekipu filma posle projekcije.

Kozje uši
Foto: Art Vista

Sinoć je u Centru Sava premijerno prikazan film “Kozje uši”, a Gorica Popovic i ekipa ovog ostvarenja oduševili su prisutnu publiku, koja ih je nagradila dugim, gromoglasnim aplauzom posle projekcije.

Foto: Art Vista

Film “Kozje uši” reditelja Marka Kostića, nastao je po scenariju i istoimenom nagrađivanom romanu Vladislave Vojnović. To je priča o običnim ljudima i njihovoj svakodnevnoj borbi sa surovom današnjicom, siromaštvom i pritiscima društva, ispričana kroz sudbinu bake Stojanke. Ona je nekadašnja šezdesetoosmašica, koja danas, u svojim sedamdesetim godinama, u rodnom selu, sama izdržava i podiže unuke.

„Kozje uši“ emitovaće se kao mini-serija na RTS-u

– Drago mi je kako je protekla premijera, jer me dugo nije bilo na filmu, a uloga baka Stojanke je divna. Ona je metafora svih naših žena – pametna, snažna, oštrog jezika, sa mnogo sposobnosti i životnih tajni. Baka Stojanka je čestita osoba, romantična, istovremeno se bori i sa malograđanštinom, licemerjem sredine i neslobodom, pokazujući da za dostojanstvo i ličnu hrabrost nije potreban novac, i da čovek može biti pobednik u životu i iz jedne autsajderske pozicije – rekla je Gorica Popović, čije je tumačenje glavnog lika, i povratak na filmsko platno, posle višegodišnje pauze, pubilka nagradila ovacijama i čestitkama.

Foto: Art Vista

Zapažena uloge u ovom ostvarenju dočarali su i Nikola Kojo, Milica Spasojević, Pavle Marković, Slobodan Ćustić, Sergej, Branislav i Toma Trifunović, Goran Radaković, Anđelka Prpić, Monika Romić, Nenad Maričić… Aplauzima su ispraćeni i direktor fotografije i producent Miloš Spasojević, scenaristkinja i producent Vladislavom Vojnović, montažeri Almir Kenović i Petar Jakonić, scenograf Dejan Anđelković, kompozitor Aleksandar Habić, kostimograf Boris Čakširan.

Film će u sredu uveče biti premijerno prikazan u novosadskom bioskopu “Arena Cineplex”; narednog dana u bioskopu “Cinepolexx Kragujevac Plazza”, gde će se sa publikom družiti ekipa filma. Od sutra, film će se naći i na redovnom bioskopskom repertoaru dvorana širom zemlje i regiona. Distributer filma je kuća Art Vista.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde