Ovacije za “E-Play” na slavlju u punoj “Amerikani”

0
130

Alternativni bend “E-Play” je u subotu uveče, 24. novembra, održao žestok, punokrvni koncert u ispunjenoj dvorani “Amerikana” Doma omladine Beograda, gde je proslavio 20 godina rada i promovisao novi album “Sloboda”.

Ovacije za "E-Play" na slavlju u punoj "Amerikani"“E-Play” je u efektnih 100 minuta oduševljenu publiku podsetio na najznačajnije momente sa pet studijskih albuma – od prvenca “E-Play” iz 2000. godine. Posle instrumentalnog zagrevanja uz “Sedam”, izlazak na binu basistkinje i pevačice Maje Cvetković izazvao je ovacije.

Video dnevnik: Dokumentarac o grupi “E-Play”

Ovacije za "E-Play" na slavlju u punoj "Amerikani"Odmah je, posle njenog kratkog “Dobro veče, hvala puno što ste došli”, krenula prepoznatljiva “grmljavina” sa ritam sekcijom u glavnoj ulozi. Uz Maju je već duže vreme “kičma” grupe čuveni bubnjar Goran Ljuboja Trut. Zvučnu sliku je upotpunila efektna svirka gitariste Nemanje Velimirovića.

Ovacije za "E-Play" na slavlju u punoj "Amerikani"Posle “Heroja” i “Ovde”, u “Bez reči” i “Retrovizoru” raspevala se i prateća pevačica Kristina Kika Jovanović. Njena specifična energija se i ovoga puta pokazala kao veliki kvalitet. Prvi talasi euforije stigli su, očekivano, uz velike hitove “Da budemo samo dobro” i “Srešćemo se neki drugi put”. Fanove je posebno obradovao izlazak na scenu nekadašnje članice Biljane Todorovski koja je otpevala “U sumrak”.

“E-Play” objavio i promovisao album “Sloboda”

Ovacije za "E-Play" na slavlju u punoj "Amerikani"Sama najava hita “Divan dan”, koji je umnogome odredio putanju benda poslednjih godina, izazvala je opšte oduševljenje. Onda su usledili, takođe, snažni aduti – “Hiljadu ljudi”, “Šamarčina”, “Ljubica”… Na kraju “Vremeplova”, poslednje pesme u zvaničnom delu, visoko podignute ruke su ispunile “Amerikanu”. Brzo se “E-Play” vratio na bis, ponovo pojačan Biljanom Todorovski u “Popu”, prepoznatljivoj temi s početaka karijere. “Prvi pogled tvoj” podsetio je na legendarni film “Munje”, da bi ponovljen “Divan dan” na drugom bisu označio definitivan kraj.

Grupa “E-Play” predstavila spot za pesmu “Šamarčina”

Ovacije za "E-Play" na slavlju u punoj "Amerikani"– Vidimo se neki drugi put! – poručila je Maja. A ona će, baš kao što je i poželela, ovakav slavljenički koncert, zajedno sa kolegama iz benda i publikom, sasvim sigurno, dugo pamtiti.

Foto: Danilo Mataruga

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde