Ovacije na premijeri filma “Kralj Petar Prvi”

0
161

Beogradska publika imala je priliku da pogleda dugo očekivani film “Kralj Petar Prvi”.

Ovacije na premijeri filma "Kralj Petar Prvi"U tri pune bioskopske sale, u Sava centru, Kombank dvorani i Cineplexx Ušće, u sredu, 5. decembra, održana je svečana premijera ovog istorijskog spektakla. Publika je stajaćim ovacijama na kraju svih projekcija dočekala i nagradila ekipu filma.

Kralj Petar Prvi: Omiljeni srpski kralj dobio svoj sajt

Aplauzom je dočekana ekipa filma, na čelu sa glumcem i producentom Lazarom Ristovskim i rediteljem Petrom Ristovski, već na crvenom tepihu u Sava centru. Bio je to dokaz da je publika nestrpljivo čekala da pogleda ovo ostvarenje. U obraćanju novinarskim ekipama pred premijeru Lazar Ristovski je rekao da je film “Kralj Petar Prvi” produkciono sigurno najzahtevniji srpski film ikada. Kao i da, iako je snimljen za nepunih dva miliona evra, izgleda kao da je urađen sa budžetom od 20 miliona. A, u šta će publika vrlo brzo moći da se uveri.

LAZAR RISTOVSKI: Film “Kralj Petar Prvi” smo napravili u slavu Srbije

Ovacije na premijeri filma "Kralj Petar Prvi"– Ja i ekipa filma nismo želeli da snimimo dokumentarni istorijski film koji će biti istorijska čitanka, već smo napravili umetnički film koji je iznad toga što je dokumentarno – rekao je Lazar Ristovski pred premijeru. On je dodao da se su njegov dugogodišnji rad i strpljenje i te kako isplatili.

Roker Miodrag Miki Cicović napisao muziku za film “Kralj Petar Prvi”

Filmska ekipa je zatim iz prvih redova u Velikoj sali u Sava centru odgledala film zajedno sa publikom. Tokom 125 minuta publika je netremice gledala ovo ostvarenje. Kako se pojavila špica, salom se prolomio gromoglasni aplauz. Publika nije štedela dlanove. Najveće ovacije, pored Lazara Ristovskog, dobili su glumci Radovan Vujović, Milan Kolak i dečak Ivan Vujić. Ovaj mališan tumačio je u filmu najmlađeg vojnika na svetu Momčila Gavrića, a mnoge gledaoce je podsetio na Slavka Štimca na početku karijere. Naravno, na kraju je zaslužen veliki aplauz dobio i reditelj Petar Ristovski.

Posle Beograda, film “Kralj Petar Prvi” stiže u sve velike gradove u Srbiji

Ovacije na premijeri filma "Kralj Petar Prvi"Ekipa filma je nakon sve tri projekcije u Beogradu sinoć zasluženo proslavila uspeh na koktelu koji je održan u holu Kombank dvorane, uz prisustvo gostiju i kolega koji su sa oduševljem komentarisali film i čestitali ekipi.
Film “Kralj Petar Prvi” posle beogradske premijere kreće na svoju srpsku turneju. U četvrtak, 6. decembra biće prikazan pred publikom u Novom Sadu, a u petak, 7. decembra, u Nišu.

Foto: Promo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde