Ovacije na beogradskoj premijeri filma “Zlogonje”, od 27. septembra u bioskopima Srbije

0
120

Svečana premijera domaćeg filma “Zlogonje” održana je 22. septembra u Kombank dvorani u Beogradu. Zbog velikog interesovanja bile su organizovane dve projekcije, od 18h i 19h. Autorska i glumačka ekipa filma poklonila se publici na kraju obe projekcije.

Ovacije na beogradskoj premijeri filma "Zlogonje", Na beogradskoj premijeri su reditelj Raško Miljković i njegovi saradnici pozdravljeni – višeminutnim ovacijama publike. Atmosfera koja je vladala cele večeri bila je topla i pozitivna. Svi su bili veseli i nasmejani, naročito mladi glumci, Mihajlo Milavić i Silma Mahmuti, koji su jedva čekali da domaća publika pogleda film.

Film „Zlogonje“ Raška Miljkovića nagrađen na festivalu u Torontu

Ovacije na beogradskoj premijeri filma "Zlogonje", Reditelj Raško Miljković izjavio je da je rad sa ovom ekipom u njemu budio dodatnu kreativnost i davao mu energiju, da se kod mladih glumaca i saradnika osećao polet i velika želja, a da su starije kolege svojim iskustvom bile dodatni pokretač i značajna podrška. Pored glumaca i autora filma, premijeri su prisustvovali kolege glumci i druge javne ličnosti.

Mirka Vasiljević ambasadorka 14. Dečjeg filmskog festivala Kids Fest

Ovacije na beogradskoj premijeri filma "Zlogonje", Ova priča nastala je pod vođstvom producentkinje Jovane Karaulić i producentske kuće Akcija produkcija. Scenario su napisali napisali su Marko Manojlović i Miloš Krečković, a nastao je po motivima knjige “O dugmetu i sreći” autorke Jasminke Petrović. Koproducent na ovom filmskom ostvarenju su kuće “This and That” iz Beograda; i “Dream Factory” iz Makedonije​. Direktor fotografije je Mikša Anđelić, kostimografkinja Milena Milenković, dok je scenograf iskusni Aljoša Spajić. Muziku je komponovala Nevena Glušica.

Nagrada za film „Zlogonje“ na festivalu u Zlinu

Ovacije na beogradskoj premijeri filma "Zlogonje", Brojni međunarodni i domaći festivali i osvojene nagrade svedoče o kvalitetu i ozbiljnosti priče o odrastanju, drugarstvu i porodici. “Zlogonje” su namenjene gledaocima svih uzrasta. Od 27. septembra biće na redovnom reportoaru u bioskopima Srbije.

Film su institucionalno podržali: Filmski centar Srbije; Media program; Kreativna Evropa; Makedonska filmska agencija; Ministarstvo prosvete Republike Srbije; Grad Beograd; Opština Stari Grad.

E. A. / Izvor: FCS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde