Otvoren javni konkurs za srpsku kompoziciju na Evrosongu 2020

0
31

Evrosong 2020 biće održan 12, 14. i 16. maja 2020. godine u Roterdamu, u organizaciji Evropske radiodifuzne unije (EBU)

Otvoren javni konkurs za srpsku kompoziciju na Evrosongu 2020

Radio-televizija Srbije je potvrdila učešće na “Pesmi Evrovizije” u Holandiji 2020. Ujedno je i raspisala javni konkurs za izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju na najgledanijem svetskom muzičkom takmičenju. Konkurs je otvoren do 15. novembra 2019. godine.

U cilju razvijanja i unapređenja muzičkog stvaralaštva u oblasti popularne muzike, RTS organizuje izbor predstavnika Srbije za međunarodno takmičenje “Pesma Evrovizije 2020”. Roterdam je u neizvesnoj trci sa Mastrihtom izabran za domaćina 65. takmičenja za najbolju pesmu Evrope.

64. Pesma Evrovizije: Holandija na muzičkom tronu Evrope

Selekciona komisija sastavljena od muzičkih urednika RTS-a, od ukupnog broja blagovremeno pristiglih prijava po raspisanom konkursu, izabraće kompozicije rukovodeći se isključivo umetničkim kvalitetom tih kompozicija. Ukoliko od pristiglih radova nijedna kompozicija ne bude ispunjavala potreban muzički kvalitet, RTS ima pravo da samostalno izabere kompoziciju.

Otvoren javni konkurs za srpsku kompoziciju na Evrosongu 2020

Izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju i RTS na takmičenju za “Pesmu Evrovizije 2020” obaviće stručni žiri sastavljen od eminentnih muzičkih i medijskih stvaralaca, kao i publika na muzičkom festivalu (po evrovizijskom principu 50 odsto – 50 odsto).
Kompozicija koja bude imala najveći broj glasova po odluci stručnog žirija i publike biće predstavnik Republike Srbije na Evrosongu 2020.
Konkurs i pravilnik možete pogledati OVDE.

Obožavaoci Pesme Evrovizije proglasile “Ono malo sreće” Zdravka Čolića za album godine

Prijave na konkurs sa radovima dostavljaju na adresu: JMU, Radio-televizija Srbije, Zabavni program, Muzička redakcija, Takovska 10, 11000 Beograd, sa naznakom za “Pesmu Evrovizije 2020”.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde