Otkrivena statua Draganu Nikoliću u Vrnjačkoj Banji

0
226

Glumac Žarko Laušević otkrio je statuu Dragana Nikolića u centralnom parku u Vrnjačkoj Banji. Vrhunski vajarski rad delo je profesora Dragana Dimitrijevića i njegovog sina Miodraga.

statua Draganu Nikoliću Vrnjačka Banja
U Vrnjačkoj Banji danas se se okupili brojni prijatelja Dragana Gage Nikolića, kao i ličnosti iz javnog i kulturnog života Srbije, Foto: Printskrin / RTS

Statua Draganu Nikoliću je nastala kao znak zahvalnosti specijalne bolnice “Merkur”, u kojoj se srpski glumac lečio poslednjih dana svog života.

U Vrnjačkoj banji uskoro filmski most „Ko to tamo peva“ i statua Draganu Nikoliću
žarko laušević otkrivena statua Dragana Nikolića Vrnjačka Banja
Laušević je otkrio bistu, bez reči, uz duboki naklon, Foto: Printskrin / RTS

Bez reči, ali uz duboki poklon i muziku iz filma “Nacionalna klasa”, otkrio je Gagin kolega, glumac Žarko Laušević.
– Postament je mnogo dublji i veći nego što to može neka priča i sećanje da ispriča. Njegov postament je istorijska kategorija – rekao je Laušević za RTS.

žarko laušević otkrivena statua Dragana Nikolića Vrnjačka Banja
Žarko Laušević, Foto: Printskrin / RTS

Statua je u prirodnoj veličini, karakterističnog držanja za ovog glumca. Svojim vajarskim delom profesor Dragan Dimitrijević udahnuo je i nenametljiv šarm legendi i miljeniku publike.

Biografija Gage Nikolića među najčitanijim izdanjima

– Kad se nešto voli, a naročito neko, i kad taj neko ima svoju težinu, a Dragan je ostavio dubok ljudski trag, naravno i glumački, onda se to dešava tako. Ja moram da kažem da ovo govorim pun emocija. Jer, moj sin Miodrag i ja smo dugo radili. Mnogi su se hvalili da su poznavali Dragana, ali ja mislim drugačije – da je Dragan poznavao ljude i zato je bio takav – istakao je autor Dimitrijević.

vajar otkrivena statua Dragana Nikolića Vrnjačka Banja
Vajar Dragan Dimitrijević, Foto: Printskrin / RTS

Video-porukom Vrnjačkoj Banji i mnogobrojnim okupljenima zahvalila se Milena Dravić. Ona je podsetila okupljene koliko je Nikolić voleo Vrnjačku Banju, a rekla je i da je danas pokazano da je Dragan bio miljenik publike.

Nove poštanske markice sa likovima glumačkih velikana

Otvaranju je prisustvovao veliki broj prijatelja Dragana Gage Nikolića, kao i ličnosti iz javnog i kulturnog života Srbije.

Izvor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde