Otkazan Evrosong 2020 zbog pandemije koronavirusa

0
55

Šezdesetpeto takmičenje za “Pesmu Evrovizije” otkazano je u skladu sa merama borbe i sprečavanja širenja novog koronavirusa.

Otkazan Evrosong 2020 zbog pandemije koronavirusa

Evrosong 2020, koji je trebalo da se održi za dva meseca u Roterdamu (polufinala 12. i 14. maja, finale 16. maja), otkazan je zbog pandemije koronavirusa.
– Sa velikim žaljenjem primorani smo da otkažemo takmičenje za “Pesmu Evrovizije 2020” u Roterdamu – navodi se u zvaničnom saopštenju.

– U proteklih nekoliko nedelja pokušano je da se iznađe neko alternativno rešenje koje bi omogućilo da se takmičenje održi, ali to nije moguće. Međutim, nesigurnost stvorena širenjem Covida-19 i restrikcije koje su uvele vlade država učesnica, kao i holandske vlasti, znače da Evropska unija medijskih servisa (EBU) nema drugog izbora nego da odustane od događaja. Zdravlje naših umetnika, osoblja, obožavalaca i posetilaca, kao i situacija u Holandiji, Evropi i svetu, bili su presudni za donošenje ovakve odluke – ističe se u saopštenju.

ALEN ISLAMOVIĆ: Nije loše u izolaciji! Čitam knjige, gledam filmove…

Jon Ola Sand, izvršni supervizor, rekao je da su svi iz organizacije veoma ponosni na ovo takmičenje i činjenicu da već 64 godine ujedinjuje ljude širom Evrope. Ali i da je zbog toga žalost zbog ovakve odluke velika.
– Želeo bih svima koji su bili uključeni u ovo da se zahvalim. Nažalost, održavanje takmičenja je nemoguće zbog faktora na koje mi nemamo kontrolu. Žalimo zbog situacije mnogo, ali možemo da vam obećamo da će “Pesma Evrovizije” da se vrati još jača! – zaključio je Sand.

Beovizija 2020: Pobednik pesma “Hasta la Vista” grupe “Hurricane”
Otkazan Evrosong 2020 zbog pandemije koronavirusa
“Hurricane”, Foto: Promo

Devojke iz grupe “Hurricane” – Ivana Nikolić, Ksenija Knežević i Sanja Vučić, za portal Telegraf rekle su da su tužne zbog otkazivanja muzičkog takmičenja, ali i zbog cele situacije koja je zadesila svet usled pandemije koronavirusa.
– Jako nam je žao što je došlo do otkazivanja Evrovizije, ali to su mere prevencije i odluka nadležnih organa. Mi smo se spremale kao da se ništa ne dešava ali poštujući odluke vlade Republike Srbije stali smo sa pripremama. Sad smo dobili i zvaničnu informaciju da je Evrovizija otkazana – rekle su devojke.

– Mi tu ništa ne možemo, sem da ispoštujemo. Naravno da smo razočarane, ne samo zbog otkazivanja Evrosonga već zbog celokupne situacije koja nas je zadesila. Nadamo se što bržem završetku ove agonije! – poručuju Ivana, Ksenija i Sanja.

E. A. / Izvor: RTS, telegraf.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde