Ostani kod kuće – slušaj muziku: Beogradska filharmonija na internetu

0
123

Umesto koncerata za školarce koji su bili planirani za drugu polovinu marta, Beogradska filharmonija poklanja svoj deci i njihovim roditeljima muzičke programe za najmlađe na internetu.

Ostani kod kuće - slušaj muziku: Beogradska filharmonija na internetu

“Ostani kod kuće – slušaj muziku!”, poručili su iz Beogradske filharmonije.
– Budući da su nastupi orkestra obustavljeni zbog zabrane okupljanja, deca neće ostati uskraćena za muziku jer su edukativno-zabavne kompozicije sada dostupne za istraživanje od kuće – rekli su iz Filharmonije.

– Svi jedva čekamo da se vidimo ponovo, ali sada je najvažnije biti odgovoran prema sebi i drugima. Filharmonija će u narednom periodu na ovaj način poklanjati svoje sadržaje i poručujemo svojoj dragoj publici – ostani kod kuće i slušaj muziku! – kaže direktor Ivan Tasovac.

Na sajtu bgf.rs mogu se pronaći linkovi na kojima se nalaze muzička audio bajka “Veštica i meastro”; kao i kompozicije u izdanju i izvođenju Beogradska filharmonija za “Moj prvi CD klasične muzike” – “Karneval životinja” i “Peća i vuk”.

Narodno pozorište: Od 18. marta predstave putem interneta

Autor priče “Veštica i maestro” je dirigent Hauard Grifits. On je dugogodišnji saradnik i čest gost Beogradske filharmonije. Muziku je komponovao Fabijan Kuncli. Filharmoničarke Slavica Perić i Tamara Marinković Tomić su naratorke u ovoj muzičkoj bajci. One decu najpre upoznaju sa čudnim stanovnicima jednog sela – porodicom Gudačkić; Drvenjaković; Limenjaković; i Udaraljkić. A, potom sa malom vešticom i njenom velikom tajnom koju će otkriti dobri maestro. Ovu kompoziciju orkestar je izvodio tokom prologodišnjih druženja sa decom kada su na poklon dobijala i knjigu sa ilustrovanom bajkom i QR kodom preko koga se mogla čuti ova priča, sada dostupna svima.

“Moj prvi CD klasične muzike” je Beogradska filharmonija izdala 2017. Naratori u čuvenoj kompoziciji “Peća i vuk” Sergeja Prokofjeva su poznati tandem Gorica Nešović i Dragan Ilić. Zajedno sa filharmonijskim orkestrom u izvođenju “Karnevala životinja” Kamija Sen-Sansa učestvuje klavirski “LP Duo”.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde