Oslobađanje 2019: Sedmi omladinski jazz festival – svi programi besplatni

0
66

“Oslobađanje” je međunarodni omladinski festival jazz i alternativne umetnosti koji je osnovan 2013. godine.

Oslobađanje 2019: Sedmi omladinski jazz festival - svi programi besplatni

Sedmi omladinski jazz festival “Oslobađanje 2019” održaće se od 6. do 8. jula na nekoliko lokacija u Beogradu. Biće organizovani koncerti i predavanja.
Prvog dana, 6. jula, program će se odvijati u UK “Parobrod” (Kapetan Mišina 6A). Uveče će koncerte održati Tanja Filipović quartet (Srbija) i Mátyás Bartha trio. A, u toku dana masterklas na temu kontrabas i bas držaće profesor na Muzičkoj akademiji u Gracu Morten Ramsbøl.

Završen 35. Valjevski džez festival: Džezeri nadjačali dobovanje gromova
Oslobađanje 2019: Sedmi omladinski jazz festival - svi programi besplatni
Morten Ramsbøl i Reinhold Shmölzer

Drugog dana, “Oslobađanje 2019” se seli na FMU (Kralja Milutina 50). Morten Ramsbøl držaće masterklas na temu istrumentalisti i vokalisti, a uveče će biti koncerti na kojema će svirati Balázs Balogh quartet i Morten Ramsbøl trio. Trećeg dana, 8. jula, bubnjar, predavač, kompozitor i aranžer Reinhold Shmölzer će na Učiteljskom fakultetu (Dobrinska 2) držati masterklas na temu aranžiranje.

Organizatori obaveštavaju da su svi programi besplatni.

Nišville Jazz festival najbolji festivalski brend u Srbiji 2018. godine

Morten Ramsbol (Morten Ramsbøl, 1970) je danski džez kontrabasista, kompozitor, vođa benda i profesor kontrabasa na Univerzitetu za muziku i scensku umetnost u Gracu. Već godinama je jedan od najtraženijih džez kontrabasista kada se radi o koncertima, snimanjima ili evropskim turnejama. Njegovim spojem kvalitetnog nordijskog, toplog i bogatog tona kontrabasa zajedno sa teškim zvukom kontrabasa američkog svinga, dobija se ekspresivna mešavina američkog stila i Ramsbolovih skandinavskih korena.

Danski džez kontrabasista i veliki patriota je poštovan širom sveta zbog svog virtuoziteta u muzičkim komponentama: melodiji, harmoniji i ritmu. Zahvaljujući velikanu, kontrabasisti Nilsu Heningu Orsted Pedersenu (Niels Henning Ørsted Pedersen), naučio je da ostane veran svojoj kulturi, ali isto tako da u svom izvođenju ima jedinstven zvuk i savremene stavove o muzici i upotrebi instrumenta u stvaranju muzike. Od 1993. je učestvovao u raznim projektima nastupajući širom Skandinavije; Severne Evrope; ostrva Faraoe; Ajslenda (Iceland); Afrike; Kanade; Japana; Grčke; Slovačke, SAD-a; Francuske; Rusije…

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde