Opera na vodi 2019: Ovacije za muzički spektakl kraj Save

0
122

Umetnici nacionalnog teatra podarili su beogradskoj publici događaj za pamćenje.

Opera na vodi 2019: Muzički spektakl kraj Save
Opera na vodi 2019″

Povodom 100 godina od osnivanja ansambla Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, u subotu, 14. septembra, na Savskoj promenadi, šetalištu u okviru “Beograda na vodi”, održan je spektakularni Gala koncert pod nazivom “Opera na vodi”. U prelepom ambijentu kraj Save, više od 1.000 gledalaca uživalo je u popularnim arijama i horovima iz poznatih opera koje su najvećim delom zastupljene na redovnom repertoaru Narodnog pozorišta – “Seviljski berberin”; “Karmen”; “Adrijana Lekuvrer”; “Nabuko”; “Don Karlos”…

Održan multimedijalni spektakl “Pozorište na Trgu – portal ka vekovima”

U okviru programa, izvedena je i uvertira iz Štrausovog “Slepog miša”; čuveni Šostakovičev “Drugi valcer” iz njegove “Svite za orkestar”; i “Romansa Leonarda”, španskog kompozitora Pabla Sorozabala. Koncert je trijumfalno završen “Čočečkom igrom” iz opere Petra Konjovića “Koštana”, prema istoimenoj dramskoj priči Borisava Stankovića. Pod dirigentskim upravama Đorđa Pavlovića i Đorđa Stankovića, u režiji Ivane Dragutinović Maričić, uz Orkestar i Hor, učestvovali su prvaci Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Vladimir Andrić; Nenad Jakovljević; Snežana Savičić Sekulić; Jelena Vlahović; Dušan Plazinić; Janko Sinadinović; Dejan Maksimović; Dragoljub Bajić; Sanja Kerkez; i članica Hora Biljana Trmčić. Kao specijalni gost nastupila je mecosopran iz Nemačke Sanja Anastasia.

Narodno pozorošte: Opera Petra Konjovića “Koštana” posle 60 godina premijerno izvedena
Opera na vodi 2019: Muzički spektakl kraj Save
Na šetalištu kraj Save publika je uživala u muzičkom spektaklu

Ovaj prvorazredni kulturni događaj, kao poklon Beograđanima i svim posetiocima glavnog grada Srbije, koji su u direktnom prenosu na Drugom kanalu mogli da prate i gledaoci Radio televizije Srbije, predstavljao je i ove godine pravu promociju duha srpske prestonice kao kosmopolitskog grada sa bogatom umetničkom tradicijom.

Podsećanja radi, pre godinu dana, 22. septembra, na istoj lokaciji, održan je, takođe, spektakularan koncert povodom 150 godina postojanja Narodnog pozorišta u Beogradu.

E. A. / Foto: Narodno pozorište u Beogradu

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde