Oliver Dragojević i “Dupini” snimili veselu, letnju, fanki pesmu “Ima mora”

0
307

Grupa “Dupini” iz Šibenika je već 22 godine prateći bend Olivera Dragojevića. Na početku njihove saradnje, izašla je zajednička numera “Ljubav je”, a ovih dana opet su ukrstili glasove u pesmi “Ima mora”.

Oliver Dragojević i "Dupini" snimili veselu, letnju, fanki pesmu "Ima mora"

Pesmu potpisuje klavijaturista i pevač “Dupina” Aljoša Draganić-Vrančić. On je autor muzike i aranžmana, a tekst je napisao zajedno sa Dinkom Škverom. Uz Dragojevića je i glavni vokal u “Ima mora”. Pesma je vedri, letnji hit, u fanki maniru. Govori o tome kako u njima (“Dupinima” i Oliveru), bez obzira na godine, još ima energije i žara – u Dalmaciji bi rekli mora, pa se zato numera i zove “Ima mora”.

– Iako preko 20 godina sviramo samo sa Oliverom, ovo nam je tek drugi duet. Dragojevića stalno obasipaju pozivima za snimanje dueta, pa ga nismo hteli gnjaviti. Ne bi snimali ni ovaj da nismo skužili kako se i njemu ta ideja sviđa, i bez razmišljanja je pristao na snimanje “Ima mora” – kaže Aljoša, koji već duže čuva u fioci ovu pesmu. A, sad je, misli, za nju napokon sazrelo vreme.

Željko Bebek i Oliver Dragojević snimili duet “Ako voliš ovu ženu”

– Pesma je plesna, vesela, sa duhovitim tekstom. I pravi je letnji hit, koji se dosta razlikuje od onog što danas prevladava na hrvatskoj estradi. Spot radi Tomislav Dugandžić i u fazi je montaže. Izaći će za otprilike sedam dana – dodao je Draganić-Vrančić.

Spot je sniman na jednoj jahti u Vodicama, kao i na više lokacija u Šibeniku, dok je Oliver Dragojević svoj deo snimio na splitskom Sustipanu.

– U Šibeniku smo snimali kod katedrale i na plaži Banj te na igralištu iza Gimnazije. Tu smo lokaciju odabrali jer smo i u spotu za “Ljubav je…” imali scene sa grafitima, kakvih ima i na igralištu. Tako smo odali malu počast našem prošlom duetu – rekao je pevač “Dupina”.

E. A. /Izvor: Radio Sarajevo i ŠibenikIn

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde