“Oktobarske čarolije” – revija predstava za decu u Užicu

0
188

Revija predstava za decu pod nazivom “Oktobarske čarolije”, koju organizuje Narodno pozorište Užice, biće održana od 2. do 6. oktobra u okviru obeležavanja Dana grada – 9. oktobra.

oktobarske čarolije užiceReviju “Oktobarske čarolije”, koja se priređuje treću godinu zaredom, otvoriće Kraljevačko pozorište predstavom “Čarobnjak iz Oza”, po motivima dela Frenka Bauma, po tekstu i u režiji Miodraga Dinulovića.

„Oglasi za život“: Poznati pomažu izgradnju dečje bolnice, uključi se i ti u akciju

Glumci Kruševačkog pozorišta predstaviće se 3. oktobra u 12 i 14 časova. I to komadom “Uplakana Katarina”, po tekstu Zorana Ćirića, u režiji Bojana Veljovića. U sredu u 10 časova užički ansambl igraće “Crvenkapu”, Aleksandra Popovića, u režiji Milana Neškovića. A, istog dana u 16 časova uslediće “Začarani vremeplov”. Nju je režirao Jane Maričić, a u produkciji beogradskog Klana Andrije Miloševića.

Pesmu „Love, People“ dečjeg hora iz Srebrenice snimilo 15 horova širom sveta
oktobarske čarolije užice
Scena iz predstave “Palčica”, NP Užice

Narodno pozorište Užice učestvovaće i sa komadom “Palčica” H. K. Andersena. U režiji Nemanje Rankovića, koja će biti na programu u četvrtak u 10 i 12 časova. Poslednjeg dana, u 16 i 18 časova, glumci Pozorišta za decu Kragujevac igraće komad “Ah, taj zmaj”, Eve Peržinove, u režiji Todora Valova.

Ana Štajdohar ambasadorka 13. Kids Festa

oktobarske čarolije užiceUz podsećanje na to da Užice ima veliki Jugoslovenski pozorišni festival, koji duže od dvadeset godina okuplja najbolje predstave iz regiona, Ljilja Matić, organizatorka u Narodnom pozorištu Užice, navela je da je taj teatar želeo da izađe u susret i najmlađoj užičkoj publici i da ponudi manju, ali veoma značajnu pozorišnu reviju.

BRAVO DECO: Hor „Palčići“ svoju pesmu preveo na znakovni jezik

– Želimo da deci otvorimo vrata čarobnog pozorišnog sveta i verujemo da ćemo im ponuditi kvalitetnu i zanimljivu pozorišnu produkciju! – rekla je Ljilja Matić. Ona je istakla da je užičko pozorište uspostavilo dobru saradnju sa teatrima čije predstave gostuju na reviji. Kao i da treću godinu zaredom uspeva da sopstvenim resursima organizuje tu manifestaciju.

Ulaznice za organizovane grupe dece iz vrtića i škola koštaju 150, a u slobodnoj prodaji 300 dinara.

Izvor: Danas

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde