Oklopna vozila na beogradskoj premijeri filma “Vojna akademija 5”

0
91

U prepunoj dvorani Sava centra 2. oktobra je premijerno prikazan film “Vojna akademija 5”, koji donosi nove zaplete i iskušenja omiljenih junaka, ali i predstavlja nove likove u Specijalnim jedinicama Vojske Srbije.

Oklopna vozila na beogradskoj premijeri filma "Vojna akademija 5"
Foto: Marko Edge

Stošić, Šaša, Klisura i ostali junaci “Vojne akademije” stigli su na veliko platno. Glumci petog dela popularnog serijala prošetali su ispred novobeogradske dvorane crvenim tepihom, uz koji su bila i – oklopna vozila! Naime, premijeru filma pratio je i specijalni program koji su za sve posetioce priredili pripadnici Vojske Srbije na platou Sava centra. Tako su ljubitelji serijala “Vojna akademija” mogli već od 17h na platou ispred ulaza da razgledaju borbena vozila koja su korišćena u filmu. A, zvezde petog nastavka na svečanost stigli su vozilima Vojske Srbije.

“Vojna akademija 5”: Film od 3. oktobra u bioskopima, serija na proleće na RTS-u

Premijeri su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković; sekretar Ministra odbrane Zoran Lazić; zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković; pripadnici Ministarsva odbrane i Vojske Srbije, kao i brojni gosti iz kulturnog i javnog života. Crvenim tepihom prošetali su autori filma predvođeni rediteljem Dejanom Zećevićem. Naravno, i poznata glumačka imena, čije uloge publika voli već osam godina: Bojan Perić; Dragana Dabović; Ivan Mihailović; Jelisaveta Orašanin; Miloš Timotijević… Bili su tu i novi, omiljeni junaci: Slaven Došlo; Andrea Ržaničanin; Anđela Jovanović; Đorđe Stojković… kao i likovi koji su na prvo gledanje stekli simpatije publike Nina Janković i Vaja Dujović; dok su ogroman aplauz pobrali najiskusniji: Tanasije Uzunović, Branka Pujić i Tatjana Venčelovski.

Premijeru su učinili grandioznom kadeti Vojne akademije koji su stajali u špaliru duž crvenog tepiha, kao i pripadnici Specijalnih brigada Vojske Srbije koji su bili raspoloženi za slikanje sa publikom. I ovaj nastavak popularne serije, realizovan je uz podršku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

IVAN MIHAILOVIĆ: Pozorište mora da čuva integritet

Posle beogradske, slede premijere u Novom Sadu, Kragujevcu, Kraljevu i film stiže u bioskope širom zemlje i regiona. Serija će, kao i do sada, biti prikazana na RTS-u. Govoreći o tome šta gledaoce očekuje u najnovijem nastavku popularnog serijala, reditelj Dejan Zečević istakao je da se ekipa koja radi na tom projektu trudi da u svaki nastavak uloži još više kreativne energije.

– Zaista se trudimo da ne snimimo i predstavimo publici “isto to, samo malo drugačije”. Tako smo se i ovog puta potrudili da donesemo nove zanimljive priče, da sudbine naših junaka ulaze u neke nove životne faze, da uvodimo nove junake i da sarađujemo sa Vojskom, kao i do sada, uvek na vrhunskom profesionalnom nivou i da svaki put sa novim filmom, novom sezonom, predstavimo nešto novo kada je reč o Vojsci i širokoj publici – naglasio je reditelj.
Ovoga puta, kako je istakao, bitan akcenat u seriji, ali i u filmu, bila je Specijalna brigada Vojske Srbije.
– Ona je vrlo uzbudljiva i za običnog gledaoca, tako da smo naišli na punu podršku Vojske na ovom serijalu. Koristili smo helikoptersku jedinicu, batajnički aerodrom, kapacitete Vojne akademije i Specijalne brigade, na naše veliko zadovoljstvo – istakao je Zečević dodajući da se nada da će isto tako zadovoljstvo biti i kod publike i da će svi uživati.

Superstar TV i RTS: Od oktobra serija “Dug moru” u režiji Gorana Gajića

Glumica Dragana Dabović, simpatije publike u prethodnim serijalima pobrala je tumačeći ulogu Ines Šašvari Šaše.
– Izuzetno sam zadovoljna i pre ovog serijala nisam imala pravu svest koliko su Ministarstvo odbrane i Vojska važni za jednu zemlju i taj neki osećaj sigurnosti koji nam pružaju – to je stub svake države! – istakla je mlada glumica. Otkrivajući detalje koje gledaoce očekuju u “Vojnoj akademiji 5”, Dragana smatra da je uzbudljiviji od prethodnih. Ima tri isprepletane ljubavne priče, a od prethodnih delova je bogatiji jer ima više zapleta.

Glumac Slaven Došlo u prethodnom nastavku postao je pojačanje mladoj glumačkoj ekipi serijala.
– Čini mi se da je to već dobro uigran tim, nema tu mnogo trzavica, isto kao i u Vojsci! – izjavio je Došlo i istakao da je saradnja sa Ministarstvom odbrane tokom snimanja bila sjajna.
Peti nastavak popularnog serijala predstaviće avanture poznatih junaka koji prolaze kroz razne profesionalne i životne izazove, spremajući se za prijem u Specijalnu brigadu Vojske Srbije. Gledaoci će videti kapetana Stošića koji pokušava da se vrati letenju; ljubavnu priču Roksande i Vasiljevića; kao i borbu za potomstvo Šaše i Klisure…

Napustio nas je scenarista i reditelj Gordan Mihić

“Vojna akademija 5” je snimljena u produkciji kuće “Nira Pro”. U autorskom timu pored reditelja Zečevića bili su scenaristi Željko Hubač i Zorica Cvijetić; kostimograf Lana Pavlović; scenograf Aleksandar Cvijanović…

E. A. / Izvor: Ministarstvo odbrane Srbije, RTS Fotograf: Marko Edge

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde