5. Nektar OK Fest: Nele Karajlić promovisao “Solunsku 28”, Gibo zatresao Tjentište

0
171

Na Tjentištu se održava 5. Nektar OK Fest.

5. Nektar OK Fest: Nele Karajlić promovisao "Solunsku 28"
Nova knjiga Neleta Karajlića, Foto: Promo

U sklopu festivala, u boOK zoni je trećeg dana održana promocija knjige Dr Neleta Karajlića. Poznati muzičar, ali i pisac predstavio je “Solunsku 28”, koja je nedavno objavljena. Na promociji su prisustvovali brojni posetioci festivala, a Nele je pozdravio inicijativu OK Festa i zahvalio se na pozivu.

Počeo peti Nektar OK Fest
5. Nektar OK Fest: Nele Karajlić promovisao "Solunsku 28"
Promocija u boOK zoni, Foto: Promo

– Ovo mesto ima miris divljine koji ja obožavam! Ono što me fasciniralo jeste ta snaga muzike, tamo gde su se nekad vojevale teške bitke, sada se svira dobra muzika! Lepo je videti toliko mladog sveta i toliko te nesputane radosti. Kad čovek stvarno pomisli da više nema izlaz i da više nema ničega kvalitetnog na ovom svetu, onda dođem ovde i vidim da nije tačno! – rekao je Nele.

Nektar OK fest 2018: After Party za DJ-pultom Vasil, Gile, Vukašin, Sergej…
5. Nektar OK Fest: Nele Karajlić promovisao "Solunsku 28"
Nele i obožavaoci na promociji, Foto: Promo

On je dodao da je za svaku pohvalu spajanje dobre muzike i književnosti, kao i da mlade ljude treba približiti knjizi. Posle promocije, brojni fanovi su ostali na druženju i iskoristili su priliku da se sa Karajlićem fotografišu.

Poslednje festivalsko veče donosi nastupite grupa “Elemental”, “S.A.R.S.” i “Rudimental”. Na OK After partiju publiku će zabaviti Remi (Elemental) i Vasil Hadžimanov.

„Supermarket“ grupe „Letu štuke“
OK fest 1
Sjajna atmosfera na Tjentištu, Foto: Promo

A, drugi dan festivala obeležile su nastupi Gibonnija, “Jinxa” i “Letu štuka”. Sensation OK Stage ugostio je “Obojeni program” i “Atheist Rap”, koji su izmamili ljude iz šatora i najavili noć za pamćenje.
– Priroda je ovde divna i svaka čast kad može da se organizuje nešto na ovakvom mestu. Mi smo nastupali već na OK festu. Ovde je toliko lepo da nismo mogli da odolimo a da ne dođemo i ove godine – rekli su članovi “Atheist Rapa”.

Grupa „Sveže Amputirana Ruka Satriania“ (S.A.R.S.) objavila singl „Teško je“
Jinx
“Jinx” na OK Festu, Foto: Promo

Spektakl na Jägermeister Main Stageu su započeli “Jinxi”, koje je publika pozdravila s oduševljenjem.
– Nisam nikad bila na Tjentištu i ne bih došla da nismo učesnici ovog lepog festivala. Dosta je teško doći ovde, i onda vas dočeka ovako jedan prekrasan prirodni ambijent. Ovo stvarno izgleda fenomenalno. Čujem da je publika došla sa svih strana sveta. U sred smo ničega, ima nas mnogo, i ovo je jedan poseban događaj – rekla je Jadranka Ivaniš Yaya, pevačica benda “Jinx”.

Završen Arsenal Fest 08, za kraj – „Morcheeba“, „Shikari“, „Plavci“, „Disciplina“, „Štuke“
Letu Štuke
“Letu Štuke” na Jägermeister Main bini, Foto: Promo

Posle ovog benda na bini su se pojavile “Letu štuke”, koji su i ranije nastupali na OK Festu. Reklo bi se da su puni energije i emocije bacili publiku u trans stihovima Dine Šarana. Sjajna ekipa koja je u međuvremenu doživela blagu transformaciju, kada je na poziciju bubnjara stigao Amar Češljar, jedan od najboljih bubnjara regije, koji je svojim prisustvom zaokružio kvalitet benda i digao živi zvuk na lestvicu više.
– Woodstock se dogodio u prirodi, nema razloga da i mi nemamo nešto ovako. Spoj prirode, muzike i umetnosti je najbolji spoj! – kazao je Šaran.

Gibonni snimio dirljiv spot za pesmu „Nisi više moja bol“
Gibonni OK FEST
Hitovi Gibonnija odjekivali su dolinom Sutjeske, Foto: Promo

Spektakl i trenutak usijanja koji su svi čekali, desio se Gibonnijevim izlaskom na binu. Pesme poput “Ljudi, zviri i beštimje”, “Činim pravu stvar”, “Ne odustajem” i mnogih drugi odjekivali su dolinom Sutjeske na kilometre. Publika je svaku numeru ispratila dugim gromoglasnim aplauzom.

Gibonni OK FEST
Publika je svaku numeru Gibonnija ispratila dugim gromoglasnim aplauzom, Foto: Promo

– Ljudi. Najdraži su mi ljudi ovde na Tjentištu. Sve je dobronamerno, čak i familijarno, to mi se zaista sviđa – kratko i emotivno je prokomentarisao Gibo.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde