Ognjen Popović i Nenad Janković zajedno sa Filharmonijom 6. marta

0
23

Beogradsku publiku očekuje još jedan lep koncert na Kolarcu.

Ognjen Popović i Nenad Janković zajedno sa Filharmonijom 6. marta
Ognjen Popović i Nenad Janković

Kao solisti sa Beogradskom filharmonijom nastupaju njeni istaknuti članovi Ognjen Popović i Nenad Janković, u petak 6. marta (Kolarac, 20h). Klarinetista i fagotista, pod upravom mladog dirigenta Feliksa Mildenbergera izvode Štamicov koncert, a na programu su još dela Ane Sokolović i Johanesa Bramsa.

Dvojica vrsnih solista Beogradske filharmonije, klarinetista Ognjen Popović i fagotista Nenad Janković, udružiće snage u izvođenju koncerta Karla Štamica za ova dva instrumenta. Publika će uživati u različitim bojama klarineta i fagota u efektnoj kompoziciji, a nema boljeg izbora solista od Ognjena i Nenada, budući da se radi o šarmantnom delu, punom vedrog raspoloženja i humora. 

Felc i filharmonija: Od Betovenovog kvarteta do Vagnerove opere “Zigfrid”
Ognjen Popović i Nenad Janković zajedno sa Filharmonijom 6. marta
Klarinetista i fagosta

Program iz ciklusa “Brat Betoven” je posvećen istraživanjima uticaja čuvenog kompozitora na srpske autore. Otvoriće ga delo Ane Sokolović. U njenom “Koncertu za orkestar” može se čuti savremeni odzvuk Betovenovih ideja. Ova srpska autorka, istaknuto je ime na kanadskoj i internacionalnoj muzičkoj sceni. A, proglašena je – za nacionalno blago Kvebeka. 

Filharmonijska publika ima priliku i da se upozna sa mladim dirigentom čije ime odzvanja svetskom muzičkom scenom. Feliks Mildenberger je već postao pomoćni dirigent Londonskog simfonijskog orkestra i redovno sarađuje sa dirigentima kao što su ser Sajmon Retl; Fransoa Ksavije Rot; Đanandrea Noseda.

Beogradska filharmonija: Nova sezona – “Zaprati Betovena”
Ognjen Popović i Nenad Janković zajedno sa Filharmonijom 6. marta
Solisti Beogradske filharmonije Ognjen Popović i Nenad Janković

Muzičari Beogradske filharmonije su ga upoznali prilikom Dirigentskog foruma organizovanog u ovoj instituciji 2018. Posle toga je predvodio dečje filharmonijske programe. Za kraj ovog koncerta, dirigent će sa orkestrom izvesti Prvu Bramsovu simfoniju. 

Sto ulaznica za stajanje biće u prodaji jedan sat uoči koncerta, odnosno od 19h na blagajni Kolarca.

PR / Foto: Marko Đoković

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde