“Oglasi za život”: Poznati pomažu izgradnju dečje bolnice, uključi se i ti u akciju

0
225

Nakon uspešne humanitarne utakmice “Asovi za decu” na kojoj je prikupljeno 120.000 evra za izgradnju odeljenja za decu obolelu od raka u Nišu, NURDOR, Halo oglasi i Exit fondacija pokrenuli su jedinstvenu humanitarnu akciju “Oglasi za život”, sa ciljem finalizacije ovog kapitalnog projekta.

Oglasi za životIdeja je da se na posebnoj stranici Halo oglasa www.oglasizazivot.rs prodaju i kupuju polovne i nove stvari, a da sav prihod ide za izgradnju novog odelenja dečije hemato-onkološke bolnice u Nišu. Značaj akcije su prepoznale i poznate ličnosti. Tako će Dr Nele Karajlić; Nikola Kojo; Mirjana Karanović; Jovana Brakočević; Slobodan Šarenac; Slavko Beleslin; Nataša Miljković; Marčelo; “Disciplina kičme”; “Bad Copy”; “SARS”; “Dubioza kolektiv”; “Brkovi” i mnogi drugi oglasiti prodaju ličnih dragocenosti, koje za njih imaju sentimentalnu vrednost.

Jovan-Simic-i-Nele Karajlić Oglasi-za-zivot1
Jovan Simić , momak velikog srca i pokretač brojnih humanitarnih akcija, i Nele Karajlić, Foto: Promo

Poseban doprinos akciji dao je jedan od naših najvažnijih ambasadora kulture i umetnosti u svetu, kompozitor Aleksandar Simić, čija su dela bila muzički identitet projekata NASE i Ujedinjenih Nacija. A i marketinška agencija Communis koja je osmislila i realizovala celu kreativnu kampanju.

Bolnicko-krilo-izgradnja Oglasi-za-zivot1
Bolničko krilo u izgradnji, Foto: Promo

U izgradnji dečje bolnice mogu učestvovati svi koji imaju neku stvar koju više ne koriste. Takođe mogu učestvovati i oni koji oglašenu stvar žele da kupe, jer je prodajom ili kupovinom predmeta u okviru ove akcije korist višestruka! Potrebno je da za predmet koji želite da prodate preko Halo oglasa, u poslednjem koraku procesa predaje oglasa, izaberete “Humanitarni oglas”. On će biti istaknut i obeležen posebnom značkicom. Kupljeni predmet, pored nove upotrebne vrednosti koju dobija, postaje i način da se bude human. Novac od kupovine uplaćuje se Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka.

Novo-bolnicko-krilo Oglasi-za-zivot1
Novo bolničko krilo, Foto: Promo

NURDOR i Exit fondacija su prepoznali kapacitet Halo oglasa kao najveće kupoprodajne onlajn platforme u Srbiji, sa preko 400.000 registrovanih korisnika. Želja organizatora akcije je da korisnici Halo oglasa ono šta im treba, prvo potraže baš na ovim humanitarnim oglasima, koje su postavili oni koji su odlučili da takođe budu humani i prihod od prodaje ustupe NURDOR-u.

Detaljnija uputstva za učešće u humanitarnoj akciji možete pronaći na www.oglasizazivot.rs.

Potrebno je prikupiti još 20 miliona dinara, s tim da je država obećala da će pomoći u iznosu od 10 miliona dinara koliko iznosi PDV. Uporedo se sakupljaju sredstva za opremanje objekta i zato je važan doprinos svih koji su u mogućnosti da pomognu.

Ukupna vrednost druge faze projekta iznosi 50.000.000 dinara. Zahvaljujući donacijama, do sada je prikupljeno 30.000.000. dinara. Očekuje se da će do kraja godine novi hemato-onkološki centar biti spreman za useljenje.
#ijaseborim.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde