“Senke nad Balkanom”: Ogi Radivojević peva pesmu “Divna”

0
7620

Prošle nedelje emitovana je prva epizoda serije “Senke nad Balkanom”, koja je privukla pažnju velikog broja gledalaca. Od tada, svakodnevno se mogu čuti komentari kako kritičara, tako i publike, o pojedinim scenama, glumcima, raznim detaljima. Brojne pohvale upućene su i za muziku u seriji.

ogi bane rts žikina šarenica
U emisiji “Žikina šarenica” Ognjan Ogi Radivojević izveo je pesmu “Divna”, Foto: Printskrin YouTube/RTS

Ranije je rečeno da je muziku za seriju Dragana Bjelogrlića “Senke nad Balkanom” radio Magnifico (Manjifiko). A, koja je, baš kao i za “Montevideo”, naišla na opšte simpatije gledalaca. Posebnu pažnju skrenula je pesma “Divna”, koja je u odjavnoj špici. Nju je otpevao Ognjan Ogi Radivojević. Specifičan glas, emotivno izvođenje, lepa melodija i stihovi. Numera je sada dobila “kafansku verziju”, sa sjajnim deonicama na harmonici, koje je odsvirao Bane Vasić, vrsni harmonikaš i kompozitor. Gitaru je svirao Goran Babić, violinu  Zoran Kovačević, a kontrabas – Milan Stašić.

Nove domaće serije na RTS-u – pun pogodak!

Inače, Ogi Radivojević je i sam pisao muzike za serije “Gore dole” i “Sva ta ravnica”, kao i za film Miloša Radovića “Mali svet”, u kom je imao i glumački debi. Ogi je multitalentovani umetnik. Od pete godine svira klavir, a kao diplomirani dirigent, postao je četvrta generacija školovanih muzičara u svojoj porodici. Predavao je klavir na odseku za džez u Muzičkoj školi Stanković.

Posle pilot-epizode na festivalima, odlične kritike za „Senke nad Balkanom“
"Senke nad Balkanom": Ogi Radivojević peva pesmu "Divna"
Ognjan Radovojević, Foto: Facebook / Ogi Radivojević

Profesionalno svira od 13. godine (džez ansambli, rok bendovi, kao studijski muzičar…). Sarađivao je sa brojnim džez muzičarima po Evropi (Duško Gojković, Stjepko Gut, Klark Teri…); svirao je sa Rambom Amadeusom (1992-97); kao i u Big Bendu RTS-a (1992-97), gde je dve godine bio i dirigent i producent istog. Kao aranžer i producent je učestvovao na brojnim festivalima devedesetih. Svetsku slavu stekao je sarađujući sa Goranom Bregovićem i njegovim “Orkestrom za svadbe i sahrane” (1992-2004). Kao dirigent, aranžer, orkestrator, pevač perkusionista, umetnički direktor, svojom autentičnom pojavom i harizmom bio je personifikacija Bregovićeve muzike – na preko 600 koncerata širom planete (Evropa, Argentina, Brazil, Maroko, Liban…).

MAGNIFICO: Postao sam lični kompozitor Dragana Bjelogrlića

Ogi je sa Bregovićem radio i muziku za desetak inostranih filmova, kao i na albumima svetskih zvezda – Iggy Pop (USA), Ofra Haza (Izrael), Jorgos Dalaras (Grčka), Sezen Aksu (Turska), Kayah (Poljska), Kristof Kravcik (Poljska), Cezaria Evora (Capo Verde). Tokom 2004. i 2005. bio je band lider na turneji Zdravka Čolića, a 2008. muzički producent i dirigent na letnjim koncertima francuske umetnice Emme Shaplin. Producent je i izvođač muzičke himne EP u rukometu 2012. Ima svoju muzičku produkcijsku kuću Dream House.

„Olujni bedem“, novi roman Dejana Stojiljkovića

D. D.

DIVNA

Kome da se vratim, nemam nikoga
da me čeka, da mi ruku pruži bar.

Kome da se javim, nemam drugova,
niti svira više onaj stari orkestar.

Prošle su mnoge godine, jeseni, zime, proleća,
samo me, dušo, nisi ti zaboravila.

O, Divna, o Divna, noći besana,
jedino ti, nisi me napustila.

O Divna, o Divna, noći pijana
jedino ti, ti si mi se uvek nadala.

Čemu tuga i žalost kad ostaneš sam,
čemu radost kad je isti svaki dan.

Čemu uspomene, čemu sećanja
nestale su naše ulice i kaldrma.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde